У США розробили застосунок для спілкування під водою

У США розробили застосунок для спілкування під водою

20:53,
1 Вересня 2022
2000

У США розробили застосунок для спілкування під водою

20:53,
1 Вересня 2022
2000
У США розробили застосунок для спілкування під водою
У США розробили застосунок для спілкування під водою
Програма працює на смартфоні або смартгодиннику.

Вашингтонський університет розробив AquaApp – перший у світі месенджер для спілкування під водою. Про це повідомляє пресслужба вишу. Застосунок працює за допомогою акустичних сигналів.

«Для бездротового зв’язку смартфони покладаються на такі радіосигнали, як Wi-Fi та Bluetooth. Вони погано поширюються під водою на відміну від акустичних сигналів», – розповів співавтор застосунку, доктор філософії Туочао Чен. За його словами, окрім завантаження програми на телефон, людям знадобиться лише водонепроникний чохол для телефону, розрахований на глибину.

Інтерфейс AquaApp дозволяє користувачам вибирати зі списку з 240 попередньо встановлених повідомлень, що відповідають сигналам руками, які зазвичай використовують професійні дайвери. З них 20 найпоширеніших сигналів відбиваются на помітному місці для легкого доступу. Користувачі також можуть фільтрувати повідомлення за 8 категоріями, включаючи покажчики напрямку, фактори навколишнього середовища та стан обладнання.

Експерименти показали, що AquaApp може працювати на глибині до 12 метрів і передавати повідомлення на відстань до 113 метрів. Ідеальним діапазоном для надсилання та отримання повідомлень під водою розробники вважають до 30 метрів і 100 метрів для передачі сигналу SОS.

Нагадаємо, що український застосунок очолив рейтинг App Store в США. Проєкт Obimy у своєї категорії обійшов Tinder, Pinterest і Netflix.

Фото: news.cs.washington.edu

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду