Львівська облада виділила гроші на громадське телебачення

00:00,
8 Січня 2012
371

Львівська облада виділила гроші на громадське телебачення

00:00,
8 Січня 2012
371
Львівська облада виділила гроші на громадське телебачення
У бюджеті Львівської області на 2012 рік виділено додаткові кошти на Програму розвитку інформаційного простору Львівської області, зокрема 7 млн грн. для підтримки, а фактично для створення нового громадського телебачення на базі комунального підприємства «Львів ТБ». Про це повідомляє офіційний сайт Львівської ОДА.

За словами голови облради Олега Панькевича, виділені кошти буде використано для отримання ліцензії, зміни формату передачі сигналу, а також на оренду приміщення для редакції.

Панькевич пояснив, що Львівська обласна рада сьогодні один з небагатьох органів місцевого самоврядування, який не має свого телебачення та друкованого ЗМІ.

«Ми говоримо про громадське телебачення, маю на увазі те, що громада має право на свій інформаційний ресурс, щоб бачити те, як працюють органи місцевого самоврядування. Громада має право в сьогоднішніх умовах окупації інформаційного простору бачити український продукт. Думаю, добре було б, якби у нас був створений засіб масової інформації, на який має вплив громада», – пояснив Олег Панькевич на сесійній прес-конференції.

«Не тільки олігархи, яким належать ЗМІ, навіть у Львівській області зокрема, мають формувати громадську думку і нав’язувати їй певний продукт, але й громада. Тому іншого інструменту, як обласна рада наразі нема», – додав він.

Крім того, Олег Панькевич зазначив, що 600 тис. грн. буде виділено на підтримку комунальних засобів масової інформації у містах та районах.

Джерело: Вголос

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
corpnews
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду