Суспільний мовник Румунії закриває два свої канали

00:00,
31 Серпня 2012
476

Суспільний мовник Румунії закриває два свої канали

00:00,
31 Серпня 2012
476
Суспільний мовник Румунії закриває два свої канали
У рамках масштабної реорганізації румунська TVR планує компенсувати свої збитки шляхом звільнення працівників та зменшення кількості каналів. 

Після підписання нового бюджету корпорації Televiziunea Română на 2012 рік її керівництво чітко встановило обсяги фінансування з різних джерел (з надходженнями від держави включно) в розмірі €48 млн. На думку політиків та керівників TVR, цієї суми цілком повинно вистачити на інформаційну діяльність каналів суспільного мовлення.

Фото: Рaginademedia

Але, зважаючи на те, що загальні збитки корпорації, за словами Клаудіу Сафтоі (Claudiu Saftoiu), директора TVR, складають €145млн, вона повинна знайти додаткові варіанти зменшення своїх витрат.

Раніше вже повідомлялося про те, що мовник вимушений звільнити близько 1000 своїх працівників з метою економії коштів. Ця цифра є доволі показовою, зважаючи на те, що загальна кількість його персоналу складає 3400 осіб.

Тепер корпорація перейшла до інших заходів. Відповідно, зовсім скоро канали TVR Info та TVR Cultural повністю припинять здійснювати мовлення – про це керівництво корпорації вже заявило офіційно.

Televiziunea Română була заснована у 1965 році та сьогодні налічує сім телеканалів, що здійснюють мовлення регіонально. 70% бюджету компанії становлять надходження від реклами та ліцензійний збір. Відповідно, інші 30% – державне фінансування.  

Джерело: Business Review

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
cichicean
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду