Як куріння в кінофільмах впливає на підлітків

00:00,
6 Квітня 2012
470

Як куріння в кінофільмах впливає на підлітків

00:00,
6 Квітня 2012
470
Як куріння в кінофільмах впливає на підлітків
Як показало трирічне дослідження, проведене в Каліфорнії, у підлітків, які ніколи не пробували курили, може з’явитися ця погана звичка, якщо їх улюблені кінозірки курять на екрані.

Оскільки автори дослідження Елізабет А. Гілпін (Elizabeth A. Gilpin), Марта М. Уайт (Martha M. White), Карен Мессер (Karen Messer) та Джон П. Пірс (John P. Pierce) протягом багатьох років чули про те, що демонстрація сигарет у фільмах змушує дітей починати курити, вони вирішили перевірити, чи так це насправді.

Так, у рамках низки каліфорнійських опитувань дослідники поставили питання про улюблених акторів чоловічої і жіночої статі близько тьом тисячам підлітків від 12 до 15 років, які не курили. Одна третина з опитаних назвали кінозірок, які курили в фільмах.

Також було виявлено, що ті дівчатка підлітки, чиї улюблені кінозірки курять на екрані, на 80% частіше починали курити до моменту підсумкового опитування, ніж ті, чиї улюблені актори не курили у фільмах. Цей результат був отриманий після обліку таких чинників, як куріння однолітків, вплив реклами, батьківське несхвалення куріння тощо.

Для хлопчиків підлітків цей вплив виявився менш вираженим, ніж для дівчаток. Автори пояснюють це розходження тим, що дівчаткам зазвичай подобаються фільми про кохання, де куріння чомусь виявляється досить поширеним, а хлопчики – фільми, насичені дією.

Таким чином, каліфорнійські дослідники дійшли висновку, що куріння в кіно підриває зусилля організацій охорони здоров'я та антитютюнових активістів, спрямовані на те, щоб застерегти дітей від куріння.

Повний текст дослідження можна подивитися тут

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
takepart.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду