Топ-3 художні фільми про тютюновий бізнес і лобізм: «Тут не курять»

00:00,
11 Вересня 2013
2082

Топ-3 художні фільми про тютюновий бізнес і лобізм: «Тут не курять»

00:00,
11 Вересня 2013
2082
Топ-3 художні фільми про тютюновий бізнес і лобізм: «Тут не курять»
Презентуємо другий фільм із нашої підбірки голлівудських стрічок про цинічність тютюнової індустрії.

Першою у рейтингу «Медіафільтра» була стрічка «Своя людина» –  реальна історія про вченого, який працював на тютюнову компанію, звільнився і вирішив розкрити суспільству інформацію, яку індустрія десятиліттями приховувала від громадськості. Приємний бонус – фільм зібрав сім номінацій на Оскар, а головні ролі зіграли такі імениті актори як Рассел Кроу та Аль Пачіно.  

А на другому місці нашого списку – стрічка «Тут не курять» режисера Джейсона Райтмана, написана за однойменним сатиричним романом Крістофера Барклі.

«Тут не курять» (Дж. Райтман, 2005)

Фільм про тютюнового лобіста Ніка Нейлора. На життя він заробляє тим, що проштовхує у Сенаті вигідні тютюновим компаніям закони, підриває довіру до ініціатив по боротьбі з курінням і докладає зусиль для пропаганди куріння у ЗМІ і кінофільмах.

Стрічка отримала дві номінації на Золотий глобус і перемогла у номінації «Кращий сценарій»  кінопремії Independent Spirit.

Цікаво й те, що незважаючи на ключову тему фільму – куріння, у ньому немає жодної сцени, в якій би герої курили.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
dribbble.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду