Intajour приймає заявки на стипендіальну програму «Журналістика у цифровому світі»

00:00,
13 Березня 2013
1695

Intajour приймає заявки на стипендіальну програму «Журналістика у цифровому світі»

00:00,
13 Березня 2013
1695
Intajour приймає заявки на стипендіальну програму «Журналістика у цифровому світі»
Міжнародна академія журналістики (Intajour) розпочала прийом заявок на участь у стипендіальній програмі «Журналістика у цифровому світі» (Journalism in the Digital World), повідомляє Міжнародний інститут преси (IPI).

10-місячна програма розрахована на журналістів з країн, де «свобода преси обмежена, або з країн, де подібні програми недоступні». Стипендіати минулих двох років були з таких країн як Азербайджан, Китай, Єгипет, Україна, Ліберія, Гондурас, Пакистан, Судан, Сирія і Зімбабве.

Успішні попередні заявки не зменшують шансів претендентів жодної з цих країн на участь у цьогорічній програмі «Журналісти у цифровому світі». Крім цього, претендувати на участь у програмі можуть журналісти не лише із вказаних країн.

Заявку на участь у програмі можна залишити на сайті Intajour. Заявки приймаються до 3 травня. Додаткова інформація: Facebook/intajour і Twitter @intajour.

Навчальний курс цьогорічної програми розпочнеться 31 серпня 2013 року. Програма передбачає стажування у Гамбурзі, Кельні та Берліні. Питання, які розглядатимуться у програмі, стосуються, зокрема, особливостей онлайн-видань, розслідувань, етики, створення і поширення відео.

«У попередні роки в нас були дуже талановиті журналісти, сповнені рішучості змінити ситуацію у своїх країнах, – звертається до нових претендентів директор Intajour Вернер Еґґерт (Werner Eggert). – Ми з нетерпінням чекаємо чимало заявок від репортерів, які поділяють ту ж пристрасть і прагнення до професіоналізму».

«Після двох років успішного спілкування я можу впевнено стверджувати, що Intajour створила унікальну програму тренерської підготовки журналістів у цифрових медіа, – відзначає Еґґерт. – Ми пропонуємо курс, який враховує потреби репортерів. Персоніфікована програма цифрового навчання доповнюється набуттям досвіду у Німеччині і дає можливість застосувати навички у робочому середовищі».

Intajour формулює своє завдання як підвищення професійного рівня журналістики та сприяння свободі преси в усьому світі завдяки якісному тренінгу. Цифровий світ відкриває професійним журналістам чимало можливостей, вважає Вернер Еґґерт. 

Діяльність Intajour, зокрема у сфері цифрових медіа, підтримують члени журналістської консультативної ради: головний редактор RTL Television Петер Кльоппель (Peter Kloeppel), головний редактор Spiegel Георг Масколо (Georg Mascolo) та головний редактор Stern Томас Штеркорн (Thomas Sterkorn).

Intajour заснувала і фінансує створена у 1835 році німецька медіакорпорація Bertelsmann SE & Co. KgaA, яка працює у 50 країнах і налічує понад 100 тис. працівників.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Silicon Allee.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду