Оголошується прийом заявок на стипендію графині Маріон Дьонгофф

00:00,
12 Лютого 2013
1457

Оголошується прийом заявок на стипендію графині Маріон Дьонгофф

00:00,
12 Лютого 2013
1457
Оголошується прийом заявок на стипендію графині Маріон Дьонгофф
Автори:
Стипендіати отримають можливість стажуватися у німецькому ЗМІ протягом двох місяців.

В 2013 році Міжнародні журналістські програми (Internationale Journalisten-Programme, IJP) у 13-й раз запрошують молодих журналістів з України, Польщі, Росії, Грузії, Білорусі, Вірменії, Азербайджану та інших країн СНД взяти участь у Програмі графині Маріон Дьонгофф.

5 журналістів зі Східної Європи отримають можливість стажуватися у редакції одного з німецьких ЗМІ протягом двох місяців. Аналогічна кількість німецьких журналістів також зможуть стажуватися у редакції однієї із західноєвропейських країн.

Програму названо на честь Маріон Дьонгофф, котра протягом багатьох років була видавцем тижневика Zeit. IJP – громадська організація журналістів для журналістів, яка надає стипендії молодим колегам. IJP прагне допомогти талановитим журналістам, котрі спеціалізуються переважно на міжнародній тематиці, отримати додаткову кваліфікацію за кордоном. Програма фінансується Міністерством закордонних справ ФРН, а також приватними спонсорами.

Програма графині Дьонгофф надає можливість молодим талановитим журналістам із країн Східної Європи скласти своє уявлення про політику, економіку, культуру і суспільне життя Німеччини, а також ознайомитися зі стандартами та принципами німецької журналістики.

При цьому програма має подвійну мету: кожен стипендіат проходить стажування на посаді редактора у німецькому ЗМІ, а також паралельно з цим виконує функцію закордонного оглядача, висвітлюючи німецькі події для власного ЗМІ.

Умови участі у програмі:

– взяти участь у програмі можуть журналісти із вищевказаних країн Східної Європи віком від 23 до 35 років (як штатні співробітники редакцій газет, журналів, теле-, радіокомпаній, інтернет-видань, так і фрілансери);

– здобувачі повинні володіти німецькою мовою на такому рівні, щоб вільно спілкуватися з німецькими колегами і бути в змозі самостійно вести інтерв’ю.

Стипендія:

– стипендія являє собою одноразову виплату в розмірі €3,9 тис. Ця сума передбачає покриття витрат на переїзд, проживання і харчування у Німеччині;

– гонорари за роботу у приймаючій редакції не передбачаються;

– місце стажування визначає IJP. Перенесення термінів стажування виключено.

Програма:

– програма починається з чотириденного вступного семінару у Тбілісі на початку жовтня, в якому також братимуть участь стипендіати із Німеччини;

– безпосередньо після цього на стипендіатів чекає восьмитижневе стажування у німецькій редакції. Після закінчення стажування стипендіат зобов’язаний надати звіт про свою роботу (мінімум три сторінки), а також копії опублікованих матеріалів.

Документи:

– резюме у вигляді таблиці з фотографією паспортного зразка та зазначенням дати народження, контактного телефону, а також адреси електронної пошти (німецькою мовою);

– лист-обгрунтування мотивації для участі у програмі (німецькою мовою);

– рекомендація головного редактора або керівника відділу. Фрілансери повинні надати характеристику від свого основного роботодавця. У рекомендації має бути зазначено, що роботодавець не заперечує проти відсутності журналіста на час стажування;

– три раніше опублікованих тексти мовою оригіналу (переклад німецькою мовою не є обов’язковим). Копії матеріалів повинні містити логотип видання і дату публікації. Розшифровки радіо-і телепрограм мають бути засвідчені редакційною печаткою. Матеріали на аудіо-та відеоносіях не приймаються;

– підтвердження знання німецької мови: сертифікати, підтвердження навчання на мовних курсах і т.п;

– вказівка ​​переваги за місцем проходження стажування.

Неповний комплект документів до розгляду не приймається.

Відбір претендентів здійснюється журі на підставі отриманих заявок до 1 червня 2013 року. Останній термін прийому заявок – 15 квітня 2013 року (за поштовим штемпелем).

Документи слід надсилати за адресою:

Deutsch-Osteuropäisches Programm

IJP e.V.

Postfach 310746

10637 Berlin

Доставка документів кур’єрською службою або листом зі сповіщенням неможлива.

Додаткову інформацію про програму можна знайти на сайті www.ijp.org, питання також можна задавати за адресою soric@ijp.org. Керівник програми – Міодраг Соріч.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду