Конкурс карикатур на тему медіаграмотності

Конкурс карикатур на тему медіаграмотності

13:43,
19 Жовтня 2017
14082

Конкурс карикатур на тему медіаграмотності

13:43,
19 Жовтня 2017
14082
Конкурс карикатур на тему медіаграмотності
Конкурс карикатур на тему медіаграмотності
Автори:
Громадська організація «Детектор медіа» запрошує взяти участь у конкурсі карикатур на тему медіаграмотності.

Ми очікуємо від Вас карикатуру або серію робіт, що розкрили б певну тему зі світу медіа.

Медіаграмотність - це знання та навички, які дають можливість аналізувати й критично оцінювати інформацію з різних типів медіа.

Наприклад, ваші роботи можуть розкривати проблематику:

  • стандартів журналістики;
  • засилля джинси в українських медіа;
  • маніпуляцій у ЗМІ та пропаганди;
  • фейків;
  • безпеки у мережі інтернет;
  • порушень журналістської етики
  • стереотипного висвітлення різних тем (наприклад, гендеру) в медіа;
  • некритичного сприйняття інформації громадянами тощо.
  • Для грунтовнішого ознайомлення з темами медіаграмотності використайте онлайн-курс «Новинна грамотність» та онлайн-посібник «МедіаДрайвер». ГО «Детектор медіа» розробила ці ресурси для підвищення критичного сприйняття медіа.

Професійне журі обере п’ять переможців, які отримають грошову винагороду (І місце - 8 тис. гривен 1-му учаснику; ІІ місце - по 5 тис. гривень 2-м учасникам; ІІI місце - по 3,5 тис. гривень 2-м учасникам). Крім того, найкращі роботи будуть презентовані на виставках у Києві та двох інших містах. 

Для участі у конкурсі:

1. Створіть у довільному жанрі карикатуру (формат А3) чи серію карикатур (кількість необмежена), які б розкривали одну з тем медіаграмотності.

2. А) Якщо для вас є зручним створення роботи (робіт) на папері, малюйте її у форматі А-3 та надішліть її нам поштою (кінцева дата подання робіт по штемпелю – не пізніше 30 листопада 2017 року) на адресу ГО «Детектор медіа»: м.Київ, 04071, пров.Ярославський, 7/9, офіс.10. Будь ласка, зазначте на конверті – «Для участі у конкурсі карикатур».

Б) Якщо для вас зручно створити роботу у цифровому форматі, дотримуйтесь таких параметрів: JPEG (TIFF), A-3 (420х297), 300 dpi. Готову роботу прикріпіть (або вкажіть посилання на файлообмінник) та надішліть на адресу konkurs.dmedia@gmail.com У темі листа напишіть ваше прізвище та зазначте, що це робота на конкурс (Приклад: Прізвище_Конкурс карикатур).

3. Напишіть анотацію до ваших робіт та вставте її у тіло листа (якщо це електронний лист) або у конверт. В цьому короткому тексті опишіть, яка тема вашої роботи (чи серії), що ви хочете нею висловити, яка її мета та аудиторія. Також вкажіть свій телефон чи інші контактні дані, за якими нам буде легше з вами зв’язатися.

Не баріться, роботи приймаються до 30 листопада. Презентація результатів та нагородження переможців відбудуться у Києві (витрати на проїзд відшкодовуються).

Зверніть увагу, що до розгляду та оцінювання членами журі приймаються лише унікальні роботи, тобто ті карикатури чи серія карикатур, які раніше не брали участь у попередніх конкурсах, не були використані у комерційних цілях, не отримували за це гонораріві.

Крім того, роботи повинні відповідати етичним стандартам. Неприйнятним є підбурення до насильства, дискримінація за статтю, мовою, расою, релігією, національністю, регіональним чи соціальним походженням або політичним уподобанням тощо. У випадку порушення правил або відкритого плагіату роботи будуть вилучені з конкурсу без обговорення.

Беручи участь в конкурсі, автор карикатури чи серії карикатур приймає умови конкурсу. Детальніше з ними можна ознайомитись тут.

Конкурс проходить за фінансової підтримки Посольства США в Україні.



 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Фото: unsplash.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду