Анджеліна Джолі пожертвувала у фонд Малали Юсафзай $200 тис

00:00,
6 Квітня 2013
1507

Анджеліна Джолі пожертвувала у фонд Малали Юсафзай $200 тис

00:00,
6 Квітня 2013
1507
Анджеліна Джолі пожертвувала у фонд Малали Юсафзай $200 тис
«У ній завжди було щось особливе», – так Джолі висловилася на саміті Women in the World у Нью-Йорку про 15-річного пакистанського блогера і борця за права дівчат у мусульманському світі на освіту Малалу Юсафзай, повідомляє CNN.

Голлівудська зірка посол доброї волі ООН відзначила мужність і скромність Малали Юсафзай (Malala Yousafzai): «Вона дуже сильна. До того ще й мила, креативна, приємна маленька дівчинка, яка хоче допомагати іншим і працювати задля інших, – заявила Анджеліна Джолі (Angelina Jolie). – Вона не прагне бути у центрі уваги. Її мета – домагатися прогресу, а не слави».

«Вони впритул стріляли їй у голову, але вона стала сильнішою. Її голос намагалися жорстоко заглушити, а він залунав гучніше й рішучіше. Вона закликає не тільки Пакистан, але й весь світ забезпечити право кожної дівчини і кожного хлопця на освіту».

Джолі, відома у США і світі як меценат, пожертвувала у Фонд Малали Юзафзай $200 тис. Засновником фонду є неурядова організація Vital Voices Global Partnership, фундатор якої – колишній держсекретар США Хілларі Клінтон.

На знак «визнання мужності, переконаності та візії майбутнього» цього тижня Малалу відзначено нагородою Світового першопрохідця (Vital Voices’ Global Trailblazer Award), також відзначає CNN. Раніше цієї відзнаки були удостоєні президент Ліберії Еллен-Джонсон Серліф (Ellen Johnson Sirleaf) і лідер бірманської опозиції Аун Сан Су Чжі (Aung San Suu Kyi).

На відео, яке демонструвалося цього тижня на Жіночому всесвітньому саміті (Women in the World) Малала Юзафзай оголосила, що перший грант фонду, $45 тис. отримають 40 пакистанських дівчаток. Усі вони з долини Сват – оплоту талібів у Пакистані, де бойовики вчинили замах на життя Малали.

«Нехай освіта для 40 дівчаток переросте в освіту для 40 мільйонів дівчаток!» – закликала Юсафзай.

Малала Юсафзай стала символом мужності й привернула до себе міжнародну увагу ще за три роки до того, як у Пакистані на її життя вчинили замах ісламістські бойовики. В 2009 році у блозі на сайті BBC вона розпочала кампанію за право мусульманських дівчат на освіту.

У шпиталі королеві Єлизавети в британському Бірмінґемі після важких поранень Малала Юсафзай успішно пройшла курс лікування, який включав дві складні операції. Дівчинка разом з родиною залишилася у Бірмінґемі, де проходить зараз курс вже амбулаторного лікування. Нещодавно Малала Юсафзай стала вихованкою місцевої школи для дівчаток і оголосила про намір видати мемуари.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
©Jason Tanner, AFP/UNHCR.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду