Співзасновника The Pirate Bay засудили до двох років ув’язнення

00:00,
21 Червня 2013
1280

Співзасновника The Pirate Bay засудили до двох років ув’язнення

00:00,
21 Червня 2013
1280
Співзасновника The Pirate Bay засудили до двох років ув’язнення
Суд округу Нака, Швеція, засудив одного із засновників The Pirate Bay Готтфріда Свартхольма до двох років позбавлення волі за нелегальні онлайн-перекази коштів, а також злам комп’ютерних систем компанії, кяка керує даними шведської влади. Про це 20 червня повідомляє Reuters.

«Злам був масштабним і виконаним на високому технологічному рівні, – відзначили в суді. – Хакер зачепив системи, пов’язані з делікатною урядовою інформацією». У документах судової справи відзначається, що Готтфріду Свартхольму (Gottfrid Svartholm) вдалося нелегально перевести близько 24,25 тис. датських крон ($4,3 тис.). Крім цього співзасновник The Pirate Bay підозрюється у причетності до декількох незаконних транзакції загальною сумою $915,5 тис.

В 2009 році шведський суд засудив чотирьох засновників і власників файлообмінного порталу The Pirate Bay Карла Лундстрема (Carl Lundström), Фредріка Нейджа (Fredrick Neij), Петера Сунде (Peter Sunde) і Готтфріда Свартхольма до року позбавлення волі, а також виплати $3,6 млн матеріальної компенсації за порушення авторських прав.

Після запиту шведської влади Свартхольм був заарештований в столиці Камбоджі у вересні 2012 року. Тоді Камбоджа видала його Швеції, незважаючи на відсутність між двома державами договору про екстрадицію. Як відзначав портал The Next Web, на такий крок влада Камбоджі погодилася після отримання від Швеції 400 млн шведських крон ($59,4 млн) на розвиток інфораструктури країни.

Торрент-портал The Pirate Bay був заснований у 2003 році. У 2009 році шведська поліція конфіскувала комп’ютери і сервери The Pirate Bay, однак через декілька днів ресурс знову запрацював. На початку лютого 2012 року сайт переїхав з міжнародної зони .org у .sx, пояснивши такий крок необхідністю захищатися від блокування домену за позовами правовласників. В 2013 році сайт входив до найбільш популярних файлообмінних порталів світу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Tech Arena.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду