В Китаї будуть саджати за брехню в інтернеті

00:00,
10 Вересня 2013
923

В Китаї будуть саджати за брехню в інтернеті

00:00,
10 Вересня 2013
923
В Китаї будуть саджати за брехню в інтернеті
В Китаї набув чинності новий закон, котрий передбачає кримінальну відповідальність аж до позбавлення волі за розповсюдження в інтернеті інформації, яка не відповідає дійсності. Про це 9 вересня повідомляє Reuters.

Новий закон дозволяє застосовувати стосовно громадян санкції, якщо озвучена ними інформація отримає широке розповсюдження в інтернеті. Зокрема, автора фейкового повідомлення, котре отримало більше 500 репостів, можна буде засудити до трьох років позбавлення волі, тюремні терміни передбачені також і для авторів повідомлень, котрі зібрали більше 5 тис. переглядів.

Представники китайської влади пояснили появу нового закону реакцією на «безвідповідальні чутки», котрі розповсюджуються в інтернеті.

Боротьба уряду КНР з розповсюдженням чуток і неправдивої інформації в інтернеті розпочалася декілька місяців тому з приходом до влади Сі Цзіньпіна (Xí Jìnpíng).

Однією з найбільш гучних справ стало затримання 27 осіб в місті Ухань, у зв’язку з чим було оголошено, що поліція припинила діяльність «злочинної групи, котра розповсюджувала чутки в інтернеті».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Asia News.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду