До російської служби «Радіо Свобода» повернулася частина звільнених співробітників

00:00,
17 Травня 2013
1338

До російської служби «Радіо Свобода» повернулася частина звільнених співробітників

00:00,
17 Травня 2013
1338
До російської служби «Радіо Свобода» повернулася частина звільнених співробітників
Частина звільнених у вересні минулого року співробітників російської служби «Радіо Свобода» повернулася до редакції. Про це 16 травня у своєму Facebook повідомив журналіст Михайло Соколов.

Соколов розповів, що повернеться до роботи у «Радіо Свобода» 20 травня. Частина звільнених співробітників російської служби повернулася разом з ним, а решта, очевидно, повернеться пізніше, відзначив журналіст. «Сподіваюся, що ті зобов’язання, які взяло на себе нове керівництво «Радіо Свобода» і російської служби, будуть виконані. – додав він. – Наше завдання – відновити «Радіо Свобода» як впливовий і авторитетний засіб масової інформації».

Минулого тижня Рада управляючих з іномовлення США (Broadcasting Board of Governors, BBG) порадила редакціям «Голосу Америки» і «Радіо Свобода» більш наполегливо працювати для російської аудиторії через зменшення у країні кількості незалежних ЗМІ. Відповідну заяву BBG оприлюднила після того, як 3-7 травня Москву відвідали члени правління організації Сьюзен Маккью (Susan McCue) і Майкл Міхен (Michael Meehan).

«Враховуючи той факт, що кількість незалежних ЗМІ у Росії швидко зменшується, ми звернулися до менеджменту «Радіо Свобода» і «Голосу Америки» з проханням подвоїти зусилля цих міжнародних медіа американського походження, працюючи для російської аудиторії. У Москві ми зустрілися з багатьма російськими борцями за громадянські права – після цих зустрічей ми розуміємо, що важливо співпрацювати з накращими, найдосвідченішими репортерами для того, щоб висвітлювати російські події», – підкреслювалося у заяві BBG.

У січні 2013 року про відставку оголосив голова «Радіо Свобода» Стів Корн (Steve Korn). Корн пояснив своє рішення особистими причинами, однак журнал World Affairs випустив матеріал з цитатою члена BBG Віктора Еша (Victor Ashe), який назвав Стіва Корна «величезним розчаруванням» на посаді директора «Свободи» і людиною, котра перевершила Путіна у ролі ворога ЗМІ. Тоді ж виконуючим обов’язки президента та генерального директора «Радіо Свобода» став Кевін Клоуз (Kevin Klose), за кандидатуру якого одностайно проголосували члени BBG.

«Радіо Свобода» з 10 листопада 2012 року почала виходити в ефір через інтернет, припинивши мовлення на середніх хвилях у Москві – єдиному місті Росії, де радіостанція мала ліцензію на мовлення. У вересні керівником російської служби «Радіо Свобода» було призначено Машу Гессен.

Пізніше стало відомо про звільнення інтернет-редакції ресурсу у повному складі. Гессен заявила, що не має відношення до цього рішення –у своєму Facebook журналіст пояснила, що її покликали на посаду директора вже реформованої служби, а кадрові рішення приймалися до її вступу на посаду.

Звільнені співробітники радіостанції зверталися до Кевіна Клоуза із відкритим листом. У ньому журналісти просили повернути їм роботу, а також заявили, що Стівеном Корн, його головні представники Джулієя Рагона (Julia Ragona) і Дейл Коен (Dale Cohen), а також Маша Гессен, зіпсували їхню репутацію. Остання, відзначили журналісти, є фігурою далекою від захисту гуманістичних цінностей і практикує більш м’яку журналістику на власному «Радіо Гессен». Після втрати роботи екс-працівники «Радіо Свобода» також створили власний проект, сайт SvobodaNew.

Наприкінці квітня 2013 року Маша Гессен залишила посаду керівника російської служби «Радіо Свобода», відзначивши, що це було її власне рішення.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Magacin.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду