Слідчий комітет РФ завершив попереднє розслідування вбивства Анни Політковської

00:00,
16 Жовтня 2012
1273

Слідчий комітет РФ завершив попереднє розслідування вбивства Анни Політковської

00:00,
16 Жовтня 2012
1273
Слідчий комітет РФ завершив попереднє розслідування вбивства Анни Політковської
Представник СК РФ Володимир Маркін заявив, що слідча група зібрала достатньо доказів для складання обвинувального висновку, повідомляє РИА Новости.

7 жовтня виповнилося шість років з дня трагічної загибелі Анни Політковської, журналістки «Новой газеты»: журналістку було вбито у ліфті свого будинку в Москві. Як основну слідство розглядає версію, пов'язану з професійною діяльністю Політковської.

В рамках кримінальної справи завершені слідчі дії щодо обвинувачуваних: братів Рустама, Ібрагіма і Джабраїла Махмудових, Сергія Хаджикурбамова і Лом-Алі Гайтукаєва. Їх звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого статтями «Вбивство» і «Незаконний обіг зброї».

«Слідчою групою зібрано достатньо доказів для складання обвинувального висновку. У зв'язку з цим сьогодні слідство оголошує про закінчення попереднього розслідування і повідомляє про це обвинувачених, їх захисників, а також потерпілу сторону», - сказав Маркін у вівторок, 16 жовтня.  Він додав, що після повідомлення для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи будуть запрошені потерпілі.

Син Політковської Ілля вважає, що говорити про розкриття справи ще зарано.

«Це ще не завершення справи, це справа щодо п’яти фігурантів, там немає ні замовника, ні інших підозрюваних у цій справі, це всього лише частина злочинної групи, це потрібно розуміти. Зарано говорити, що справу розкриють найближчим часом», - сказав Політковський «РИА Новости».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ria.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду