Реклама електронних сигарет принесла телебаченню США $3,6 млн

00:00,
5 Вересня 2013
438

Реклама електронних сигарет принесла телебаченню США $3,6 млн

00:00,
5 Вересня 2013
438
Реклама електронних сигарет принесла телебаченню США $3,6 млн
Рекламу е-сигарет в американських ЗМІ можуть заборонити вже цього року.

Відповідну постанову готує  Управління з контролю якості харчових продуктів та ліків (Food and Drug Administration, FDA). На громадське обговорення її планують винести вже у жовтні.

До оприлюднення документу FDA не має права коментувати його зміст. Про це виданню The Adage повідомила прес-секретар управління Дженні Халіскі (Jenny Haliski). Однак вона все ж обмовилася, що планується розширити обмеження, які наразі накладаються винятково на сигарети, й на інші тютюнові вироби – сигари, сигарели, жувальний тютюн і бездимні сигарети.  

На основі цих слів видання The Adage припускає, що насамперед буде введено заборону на рекламу електронних сигарет у ЗМІ, яка протягом останнього року заполонила американські медіа і викликала чимало дискусій у суспільстві.  

Для просування бездимних сигарет тютюнові компанії почали використовувати ті ж методи, що й для реклами звичайних сигарет у 1950-70 роках. Обличчями їх рекламних кампаній, чого вже давно не було, стають знаменитості – актор Стівен Дорф (Stephen Dorff), модель Playboy Дженні Маккарті (Jenny McCarthy), а сама реклама з’являється на телебаченні, у друкованих ЗМІ і на зовнішніх носіях. Електронні сигарети позиціонують як здорову альтернативу звичайним і можливість тримати свободу – курити, де завгодно і коли завгодно – у ресторанах,  кафе, на зупинках та інших громадських місцях.

Це стало можливим завдяки пробілу в антитютюновому законодавстві США, яке не прирівнює електронні сигарети до тютюнових виробів, а отже дозволяє їх рекламу як звичайних продовольчих товарів – без жодних обмежень.

«Поки це дозволено, ми будемо використовувати всі рекламні можливості – телебачення, пресу, радіо, рекламу у точках продажів і прямі розсилки, аби комуні кувати з дорослими курцями»,  – заявив речник тютюнової компанії Reynolds American Девід Говард (David Howard).  

За даними дослідження фінансової групи CLSA, 2008 року витрати на рекламу електронних сигарет дорівнювали нулю. Але вже 2011 рекламні бюджети склали $3,7 млн., 2012 – $19,9 млн. З них 18%, тобто майже $3,6 млн, це оплата реклами на телебаченні.

За прогнозами компанії Wells Fargo, обсяги продажу е-сигарет, продукту, якого у США до 2007 року фактично не існувало, у 2013 році складуть $1,7 млрд., а 2017 – $10 млрд.

Джерело: Adage.comUsatoday.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
dribbble.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду