Батько вбитої журналістки закликає змінити закони про зброю

Батько вбитої журналістки закликає змінити закони про зброю

11:07,
28 Серпня 2015
3142

Батько вбитої журналістки закликає змінити закони про зброю

11:07,
28 Серпня 2015
3142
Батько вбитої журналістки закликає змінити закони про зброю
Батько вбитої журналістки закликає змінити закони про зброю
Автори:
Батько 24-річної журналістки каналу WDBJ7 Елісон Паркер, яку застрелили разом з колегою в прямому ефірі, закликав президента США Барака Обаму посилити закони щодо продажу зброї і володіння нею.

Про це пише BBC Україна

Влада повинна переглянути закони і усунути в них прогалини, аби зброя не потрапляла до рук людей з психічними проблемами, вважає Енді Паркер. 

«Пане президенте, ви повинні зробити це. Будь ласка, зробіть це. Зробіть це для нас і для інших людей, щоб вони не втрачали своїх Адамів і Елісон», - сказав він ВВС.

Енді Паркер також заявив, що готовий допомогти у лобіюванні змін до законів. Батько журналістки певен, що цю ініціативу підтримає медіа-індустрія, оскільки «вони щойно втратили одну зі своїх».

Проти посилення законів про контроль над вогнепальною зброєю виступають республіканці: на їхню думку, масові вбивства відбуваються не через доступність зброї, пише BBC.

Колишній співробітник телеканалу WDBJ7 Вестер Фленаган застрелив Елісон Паркер і Адама Уорда в прямому ефірі в середу, а потім здійснив спробу самогубства у власній машині. У важкому стані його доставили до лікарні, де він незабаром помер.

Телеканал ABC News отримав факсом лист від Фленагана, де на 23 сторінках він пояснив мотиви свого вчинку, описавши все, що його не влаштовувало в житті, і зазначив, що жив «мов на пороховій діжці».

За його словами, він вбив журналіста і оператора каналу, щоб помститися за стрілянину 17 червня в афроамериканській церкві в Чарльстоні, де жертвами нападу стали дев'ятеро людей.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Енді Паркер, BBC
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду