Суд дозволив АНБ поновити збір даних про телефонні дзвінки

Суд дозволив АНБ поновити збір даних про телефонні дзвінки

17:15,
1 Липня 2015
2696

Суд дозволив АНБ поновити збір даних про телефонні дзвінки

17:15,
1 Липня 2015
2696
Суд дозволив АНБ поновити збір даних про телефонні дзвінки
Суд дозволив АНБ поновити збір даних про телефонні дзвінки
Автори:
Агенство національної безпеки отримало право поновити збір метаданих про телефонні дзвінки громадян. Таке рішення, як стало відомо 30 червня, ухвалив спеціальний суд з нагляду за діяльністю іноземних розвідок.

Про це пише The New York Times

Суд постановив піврічний перехідний період, протягом якого АНБ повинна підготуватися до переходу на нову систему збору метаданих, згідно з якою така інформація буде зберігатися у телекомунікаційних компаніях і видаватися з дозволу спеціального суду.

Однак протягом перехідного періоду АНБ може використовувати стару систему роботи.

Правозахисники, які виступають за обмеження повноважень АНБ у сфері збору даних, заявили, що оскаржуватимуть це рішення суду. 

Нагадуємо, що на початку червня Президент США Барак Обама заборонив АНБ прослуховувати телефони громадян. Він підписав закон про діяльність американських спецслужб, який забороняє АНБ займатися масовим збором даних: номерів телефонів, часу й тривалості дзвінків, а також повідомлень електронної пошти та адреси у мережі. Раніше ця ініціатива була схвалена Сенатом.

Закон, що отримав назву Patriotic Act (Акт про свободу) передбачає зміну антитерористичного закону, який був прийнятий після 11 вересня 2001 року і надавав право спецслужбам збирати дані. Масовий збір телефонних розмов Агентством національної безпеки публічно розкрив його екс-підрядник Едвард Сноуден у 2013. Скандал набув  широкого розголосу у США та за межами країни.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
gazeta.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду