Бельгія подала до суду на Facebook через втручання у приватне життя

Бельгія подала до суду на Facebook через втручання у приватне життя

15:50,
15 Червня 2015
4561

Бельгія подала до суду на Facebook через втручання у приватне життя

15:50,
15 Червня 2015
4561
Бельгія подала до суду на Facebook через втручання у приватне життя
Бельгія подала до суду на Facebook через втручання у приватне життя
Автори:
Бельгійська комісія із захисту недоторканності приватного життя подала до суду на компанію Facebook на підставі втручання.

Про це повідомляє EUobserver.

«Відстеження соцмережею поведінки як її членів, так і людей, що не зареєстровані у Facebook, порушує бельгійське та європейське законодавство», - заявили представники комісії.

У свою чергу голова комісії Віллем Дебекеларе наголосив: «Поведінка Fаcebook є неприйнятою».

Це перший випадок,  коли національний гарант захисту персональних даних у Європі подає до суду проти Facebook через те, що компанія порушує закон «Про персональні дані».

Підставою для справи стало дослідження комісії, згідно з яким Facebook відстежує поведінку користувачів на інших веб-сайтах за замовчуванням, поки вони не відмовляться від цього, замість того, щоб робити це тільки після отримання відповідного дозволу.

Також з'ясувалося, що компанія відстежує поведінку людей, які навіть не зареєстровані на сайті соцмережі, що є порушенням правил ЄС.

У травні бельгійська комісія представила свої висновки й рекомендації Facebook, чиє європейське представництво зареєстроване в Ірландії.

Голова комісії Віллем Дебекеларе: «Вони відповіли, що не приймають бельгійське законодавство або компетенцію бельгійської комісії із захисту недоторканості приватного життя і що це непорозуміння».

Натомість представник Facebook зауважив, що «впевнений, що немає ніяких підстав» для порушення такої справи.

Суд розгляне її 18 червня, в четвер, у Брюсселі. 

Нагадуємо, що 8 червня українські користувачі заявили про намір подати судовий позов проти Facebook. Вони звинуватили компанію в тому, що вона блокує користувачів за політичним принципом. У відповідь на петицію користувачвів, у компанії пояснили, що соцмережа не порушувала власних стандартів, а тому якщо й блокують українців – то тільки в рамках правил.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Версії
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду