ms.detector.media
MediaSapiens
Версії
15.06.2015 15:50
Бельгія подала до суду на Facebook через втручання у приватне життя
Бельгія подала до суду на Facebook через втручання у приватне життя
Бельгійська комісія із захисту недоторканності приватного життя подала до суду на компанію Facebook на підставі втручання.

Про це повідомляє EUobserver.

«Відстеження соцмережею поведінки як її членів, так і людей, що не зареєстровані у Facebook, порушує бельгійське та європейське законодавство», - заявили представники комісії.

У свою чергу голова комісії Віллем Дебекеларе наголосив: «Поведінка Fаcebook є неприйнятою».

Це перший випадок,  коли національний гарант захисту персональних даних у Європі подає до суду проти Facebook через те, що компанія порушує закон «Про персональні дані».

Підставою для справи стало дослідження комісії, згідно з яким Facebook відстежує поведінку користувачів на інших веб-сайтах за замовчуванням, поки вони не відмовляться від цього, замість того, щоб робити це тільки після отримання відповідного дозволу.

Також з'ясувалося, що компанія відстежує поведінку людей, які навіть не зареєстровані на сайті соцмережі, що є порушенням правил ЄС.

У травні бельгійська комісія представила свої висновки й рекомендації Facebook, чиє європейське представництво зареєстроване в Ірландії.

Голова комісії Віллем Дебекеларе: «Вони відповіли, що не приймають бельгійське законодавство або компетенцію бельгійської комісії із захисту недоторканості приватного життя і що це непорозуміння».

Натомість представник Facebook зауважив, що «впевнений, що немає ніяких підстав» для порушення такої справи.

Суд розгляне її 18 червня, в четвер, у Брюсселі. 

Нагадуємо, що 8 червня українські користувачі заявили про намір подати судовий позов проти Facebook. Вони звинуватили компанію в тому, що вона блокує користувачів за політичним принципом. У відповідь на петицію користувачвів, у компанії пояснили, що соцмережа не порушувала власних стандартів, а тому якщо й блокують українців – то тільки в рамках правил.

ms.detector.media