Уряд затвердив новий стандарт профільної середньої освіти

Уряд затвердив новий стандарт профільної середньої освіти

14:04,
26 Липня 2024
1302

Уряд затвердив новий стандарт профільної середньої освіти

14:04,
26 Липня 2024
1302
Уряд затвердив новий стандарт профільної середньої освіти
Уряд затвердив новий стандарт профільної середньої освіти
Новий Держстандарт дасть можливість учням і студентам формувати індивідуальну освітню траєкторію та обирати собі профіль навчання.

Кабінет Міністрів України затвердив Державний стандарт профільної середньої освіти. Він надає можливість формувати індивідуальну освітню траєкторію і навчатися за академічним або професійним спрямуванням. Про це повідомляє Міносвіти.

Стандарт застосовуватимуть в академічних ліцеях (10–12 класи), закладах професійної (професійно-технічної), а також фахової передвищої та спеціалізованої освіти (щодо здобуття повної загальної середньої освіти).

За новим стандартом, учні шкіл та студенти закладів професійної (технічної) освіти і факультетів післядипломної освіти зможуть обирати собі профіль навчання — наприклад, математичний, STEM, IT, мовно-літературний тощо.

Кожен профіль пропонуватиме навчальні предмети / інтегровані курси для поглибленого чи професійно орієнтованого вивчення, а також предмети / інтегровані курси поза профілем. Кількість годин для вивчення предметів за вибором зростатиме з кожним роком навчання.

Навчання за новим стандартом почнеться з 1 вересня 2027 року. До цього часу відбуватиметься підготовка до реформи: затвердження типової освітньої програми й модельних навчальних програм, пілотування, зміна мережі закладів освіти, зокрема створення ліцеїв тощо. Пілотування стандарту розпочнеться з 2025 року. 

Нагадаємо, раніше Міністерство освіти і науки розробило проєкт модельної навчальної програми «Захист України» для 10–11 класів середніх шкіл. Кабінет Міністрів виділив 1,65 млрд гривень на закупівлю сучасного обладнання для оновленого шкільного курсу «Захист України».

Ілюстрація: МОН

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду