Molfar ідентифікував 95 російських військових, причетних до обстрілу «Охматдиту»

Molfar ідентифікував 95 російських військових, причетних до обстрілу «Охматдиту»

20:03,
10 Липня 2024
3657

Molfar ідентифікував 95 російських військових, причетних до обстрілу «Охматдиту»

20:03,
10 Липня 2024
3657
Molfar ідентифікував 95 російських військових, причетних до обстрілу «Охматдиту»
Molfar ідентифікував 95 російських військових, причетних до обстрілу «Охматдиту»
OSINT-спільнота також спростовує твердження пропаганди про попереднє ураження російської ракети засобами ППО.

OSINT-спільнота Molfar ідентифікувала 95 російських військових, ймовірно причетних до обстрілу дитячої лікарні «Охматдит» у Києві 8 липня. Їхні імена та особисті дані опубліковано на сайті спільноти.

Molfar знайшов пілотів МіГ, військових із в/ч 06987 аеродрому базування «Енгельс» та в/ч 33310 з «Шайковки». Під час розслідування були ідентифіковані конкретні військові підрозділи та особовий склад, які брали участь у ракетному ударі по лікарні «Охматдит». Ця інформація була отримана завдяки співпраці з конфіденційними джерелами в межах відповідних державних структур.

Як з’ясував Molfar, за атаками відповідальні російські військові підрозділи:

  • 44-та ракетна бригада Повітряно-космічних сил Росії (військова частина 83122),
  • 22-га важка бомбардувальна авіаційна дивізія Командування дальньої авіації Повітряно-космічних сил Росії (військова частина 06987, базується на аеродромі «Енгельс»),
  • 52-й гвардійський важкий бомбардувальний авіаційний полк, Авіаційна дивізія Командування дальньої авіації Повітряно-космічних сил Росії (військова частина 33310, базується на аеродромі «Шайковка»).

Як пише Molfar, у будівлю «Охматдиту» було кілька влучань. Новий корпус онкологічного відділення було пошкоджено ракетою Х-101, яка перед ударом мала типову низхідну траєкторію та не мала видимих пошкоджень, а це нівелює тезу російської пропаганди про її попереднє ураження засобами ППО. СБУ знайшла на території лікарні шматки ракети Х-101: задню частину із серійним номером та хвостовий руль. 

Носіями саме таких ракет є бомбардувальники Ту-22-М2, Ту-160, Ту-95МС. Зокрема, Ту-95МС базується на території російської авіабази «Енгельс-2».

Нагадаємо, 8 липня російська армія під час масованого обстрілу України вчинила черговий воєнний  злочин, обстрілявши дитячу лікарню «Охматдит», ще один медзаклад та житлові будинки в Києві і в Кривому Розі. 

СБУ встановила, що по «Охматдиту» росіяни вдарили ракетою Х-101. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством).

За даними голови МВС Ігоря Клименка, внаслідок російської атаки в «Охматдиті» загинуло дві особи, за медичною допомогою звернулося 32 поранених. Госпіталізовано з травмами 8 дітей.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що росіяни запустили понад 40 ракет різних типів та атакували Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов'янськ, Краматорськ. 

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до низки міжнародних організацій із закликом відреагувати на російський обстріл медичного закладу. 

Тим часом російські пропагандисти почали виправдовувати черговий терористичний акт російських злочинців, поширюючи відповідні фейки

У Києві та Кривому Розі 9 липня оголосили днем жалоби у зв'язку з російським масованим ракетним ударом по Україні 8 липня. 

Ілюстрація: траєкторія польоту російської ракети, що вдарила по «Охматдиту» / Molfar

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду