Президент  підписав закон про єдину роумінгову зону з ЄС

Президент підписав закон про єдину роумінгову зону з ЄС

15:27,
18 Червня 2024
1188

Президент підписав закон про єдину роумінгову зону з ЄС

15:27,
18 Червня 2024
1188
Президент  підписав закон про єдину роумінгову зону з ЄС
Президент  підписав закон про єдину роумінгову зону з ЄС
Тепер під час подорожей українців у ЄС дзвінки, SMS та передача даних будуть включені в домашній пакет послуг.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про єдину роумінгову зону з ЄС. Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради України.

Цей закон забезпечує приєднання України до спільної роумінгової зони Україна — ЄС та отримання українцями послуг роумінгу в країнах Євросоюзу в режимі «Роумінг як вдома» (RLAH).

RLAH означає, що під час подорожей у Євросоюзі дзвінки, SMS та передача даних включені в домашній пакет послуг, відповідно послуги роумінгу надаються без додаткової плати. Аналогічно перевагами спільної роумінгової зони зможуть скористатись і абоненти європейських операторів, які подорожують до України.

Закон також дасть змогу істотно покращити інвестиційний клімат для бізнесу у сфері електронних комунікацій. Українські суб’єкти господарювання отримають високий ступінь довіри, працюючи за єдиними правилами з європейськими партнерами, пише пресслужба парламенту.

Нагадаємо, 22 травня Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт №10265 про єдину роумінгову систему з Євросоюзом. Цей законопроєкт про імплементацію норм європейського законодавства з питань роумінгу був зареєстрований в українському парламенті 17 листопада 2023 року.

Раніше, 14 лютого 2023 року, Європейська комісія запропонувала включити пропозицію щодо скасування платного роумінгу для українців у Європейському Союзі в Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. У квітні 2023-го Кабінет Міністрів затвердив документ, який відкрив шлях до укладення угоди про приєднання до «роумінгового безвізу».

У липні 2023 року 22 європейські оператори та сім операторів України (3Mob, Data Group, Kyivstar, Lifecell, Ukrtelecom, Vega White, Vodafone Ukraine) продовжили угоду про доступний роумінг для українців, які перебувають у країнах ЄС, на ще один рік.

Фото: KyivPost / твітер

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду