Кабмін підтримав бронювання військовозобов'язаних на порталі «Дія»

Кабмін підтримав бронювання військовозобов'язаних на порталі «Дія»

21:47,
7 Червня 2024
1546

Кабмін підтримав бронювання військовозобов'язаних на порталі «Дія»

21:47,
7 Червня 2024
1546
Кабмін підтримав бронювання військовозобов'язаних на порталі «Дія»
Кабмін підтримав бронювання військовозобов'язаних на порталі «Дія»
Автори:
Це має зменшити корупційні ризики під час бронювання співробітників критично важливих для економіки України підприємств та мінімізує людський фактор у цьому процесі.

Кабінет Міністрів підтримав постанову про цифровізацію бронювання військовозобов’язаних на порталі «Дія». Це має зменшити корупційні ризики під час бронювання співробітників критично важливих для економіки України підприємств та мінімізує людський фактор у цьому процесі, наголошує пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

У Мінцифрі зазначають, що відтепер весь процес бронювання триватиме приблизно годину, а раніше інформація перевірялась тижнями вручну.

У відомстві пояснили, як саме відбуватиметься бронювання в «Дії":

  • керівник компанії на порталі «Дія» подає списки військовозобов’язаних співробітників на бронювання та засвідчує заяву електронним підписом;
  • система автоматично перевірить, чи людина працевлаштована офіційно і чи є дані в реєстрі «Оберіг»;
  • «Дія» надішле сповіщення керівнику про результат розгляду протягом доби.

«Якщо перевірка успішна — інформація про бронювання зʼявиться в застосунку “Резерв+”. Також витяг про бронювання можна буде завантажити на порталі “Дія” та роздрукувати за потреби.

На першому етапі бронювання в “Дії” працюватиме для критично важливих підприємств і тих, які забезпечують потреби Сил оборони. Далі перелік розширюватиметься», — йдеться у повідомленні Мінцифри.

Нагадаємо, наприкінці травня заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко повідомила, що в застосунку «Дія» невдовзі запустять функцію, за допомогою якої компанії зможуть бронювати своїх працівників від призову на військову службу. Ця функція надасть змогу бронювати працівників швидко й автоматично, без додаткових візитів до територіальних центрів комплектування. За інформацією Черногоренко, після того, як проголосують за відповідну постанову і мине «три-чотири тижні», «щоб докрутити функціонал», електронне бронювання запустять у застосунку. Над цим працюють Міністерство економіки та Міністерство цифрової трансформації. 

Фото: Мінцифри

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду