ІТ-коаліція в рамках «Рамштайну» зібрала для України 58 млн євро

ІТ-коаліція в рамках «Рамштайну» зібрала для України 58 млн євро

22:48,
31 Травня 2024
1096

ІТ-коаліція в рамках «Рамштайну» зібрала для України 58 млн євро

22:48,
31 Травня 2024
1096
ІТ-коаліція в рамках «Рамштайну» зібрала для України 58 млн євро
ІТ-коаліція в рамках «Рамштайну» зібрала для України 58 млн євро
Автори:
На початку травня перші ноутбуки, монітори та інші комунікаційні пристрої прибули в Україну.

В рамках ІТ-коаліції під керівництвом Естонії та Люксембургу вже зібрано понад 58 млн євро фінансових та матеріальних внесків. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Цього тижня в Таллінні відбулося засідання керівної групи ІТ-коаліції, де учасники ініціативи та спостерігачі підбили підсумки перших поставок обладнання Україні, інформує Міноборони.

Також про намір приєднатися до ІТ-коаліції найближчим часом у ході засідання оголосила Іспанія. Крім того, країни-члени ініціативи підтвердили нові внески у розмірі 22 млн євро від Люксембургу, Ісландії, Естонії та Бельгії.

"На початку травня перші ноутбуки, монітори та інші комунікаційні пристрої прибули в Україну. Естонія додатково робить внесок у розмірі 2 млн євро.  Цей внесок буде використаний для розвитку системи "Оберіг", що забезпечує процес обліку військовозобов'язаних", – заявила заступниця міністра оборони Естонії Туулі Дунетон.

Загалом в межах ініціативи вже зібрано понад 58 млн євро фінансових та матеріальних внесків.

Повідомляється також, що перед засіданням коаліції відбулася технічна сесія, на якій розробники з Центру інновацій Міністерства оборони України презентували партнерам систему ситуаційної обізнаності DELTA. Українські військові представили учасникам інструменти для планування операцій, технології інтеграції повітряних, морських та наземних дронів, захищений чат та стрімінгові сервіси з вбудованими функціями обробки інформації штучним інтелектом.

Наразі до ІТ-коаліції входять 12 країн, які працюють над наданням підтримки Міноборони та Збройним силам України у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки.

Фото: засідання керівної групи ІТ-коаліції/сайт Міноборони України

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду