«Укренерго» анонсувала один день без вимкнень електроенергії для кожної області

«Укренерго» анонсувала один день без вимкнень електроенергії для кожної області

17:35,
7 Лютого 2023
1861

«Укренерго» анонсувала один день без вимкнень електроенергії для кожної області

17:35,
7 Лютого 2023
1861
«Укренерго» анонсувала один день без вимкнень електроенергії для кожної області
«Укренерго» анонсувала один день без вимкнень електроенергії для кожної області
«Укренерго»: Почергово у кожній області на один день повністю будуть зняті обмеження споживання.

У середу, 8 лютого, в Україні змінять ліміти споживання електроенергії для кожної області. Про це повідомляє пресслужба «Укренерго».

У кожній з областей в один із днів протягом двох тижнів не буде обмежень, а в інші дні можливі зміни у звичних графіках відключень. Це необхідно для проведення вимірювання фактичного споживання в кожній області.

«Почергово у кожній області на один день повністю будуть зняті обмеження споживання. Оскільки в енергосистемі дефіцит потужності, спричинений російськими атаками, одночасно в областях, де не проводяться виміри в конкретний день, ліміти споживання можуть бути дещо знижені. Більш конкретну інформацію ви зможете отримати від обленерго в своєму регіоні. Але енергетики будуть робити все можливе, щоб споживачі не відчули додаткового дискомфорту через проведення вимірів», — повідомляє оператор.

Виміри потрібні щоб побачити, як споживачі використовуватимуть електроенергію, маючи постійний доступ до неї: «Таке дослідження, яке називається режимним виміром, дозволяє визначити, скільки саме зараз споживає кожна область за умови нормальної роботи енергосистеми. Такі вимірювання дадуть можливість враховувати при встановлені лімітів релокацію підприємств, міграцію населення, фактичні зміни в загальному рівні й структурі споживання».

Отримані результати дозволять енергетикам скоригувати обсяги лімітів для кожної області і забезпечити більш рівномірний розподіл наявної в системі потужності по регіонах.

У разі відсутності масованих атак на енергетичну інфраструктуру орієнтовний графік режимних вимірів такий: 

  • 8 лютого: Запорізька, Донецька, Миколаївська області; 
  • 9 лютого: Харківська, Херсонська, Хмельницька області;
  • 10 лютого: Волинська, Київська області;
  • 13 лютого: Вінницька, Кіровоградська, Чернігівська, Закарпатська області; 
  • 14 лютого: Полтавська, Черкаська, Рівненська, Луганська області;
  • 15 лютого: Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Тернопільська області;
  • 16 лютого: Дніпропетровська область;
  • 17 лютого: м. Київ, Чернівецька область;
  • 20 лютого: Львівська, Одеська.

У випадку повторення Росією масованих ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі, проведення режимних вимірів мають бути перенесені до стабілізації ситуації.

Інфографіка: НЕК "Укренерго"/Facebook

З 10 жовтня 2022 року Росія почала цілеспрямований масований обстріл української енергетичної інфраструктури. Удари ракет і дронів спрямовані на пошкодження електростанцій та ліній електропередач. Міста і регіони після масованих атак ворога можуть залишатись без мобільного зв’язку, світла й води. 

26 січня 2023 року Росія завдала нового масованого ракетного удару по критичній інфраструктурі Україні. За даними Збройних сил, окупанти здійснили 55 пусків ракет, 47 ракет були знищені Повітряними силами. 

Зокрема, росіяни атакували критичну інфраструктуру Києва та Запоріжжя двома гіперзвуковими ракетами «Кинджал», боротися з якими ППО України наразі не може.

Через терористичні атаки Росії на енергосистему Кабмін запустив для громадян програму обміну ламп розжарювання на світлодіодні.  

Уряд  очікує, що заміна 50 мільйонів ламп розжарювання дозволить економити майже 7-10% від загального енергоспоживання.

Архівне фото: Jorge Franganillo/Flickr

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду