Teachbook урятувався від позову Facebook, забанивши Каліфорнію

00:00,
7 Травня 2011
1058

Teachbook урятувався від позову Facebook, забанивши Каліфорнію

00:00,
7 Травня 2011
1058
Teachbook урятувався від позову Facebook, забанивши Каліфорнію
Найбільша соціальна мережа вважає, що все, що закінчується на book, належить їй.

Ми вже розповідали про низку позовів, подану компанією Facebook проти сервісів, які, на думку команди Марка Цукерберґа, паразитують на популярності торгівельної марки найбільшої соціальної мережі світу. Один із відповідачів, на позір зовсім не шкідливий соціальний сайт для викладачів Teachbook, спромігся відбити першу атаку в каліфорнійському суді, повідомляє PaidContent.

 

Компанія Facebook, що базується в каліфорнійському місті Пало Альто, подала позов до суду цього штату, стверджуючи, що торгівельна марка Teachbook свідомо натякає на бренд Facebook і таким чином порушує права соціальної мережі. Позивач вимагав від викладацької мережі вилучити слово book із назви (хоча засновники Teachbook стверджують, що йшлося не про мавпування соцмережі, а таки про вчителів і книжки). Одначе федеральний суддя Каліфорнії постановив, що Teachbook ніяк не стосується цього штату, тож тамтешній суд не може розглядати справу.

 

Як виявилось, відповідач відразу попросив передати справу до «рідного» суду в Іллінойсі – Teachbook базується в передмісті Чикаго, а тим часом заборонив користувачам із Каліфорнії доступ та реєстрацію на сайті. Формальною причиною заборони стало небажання потрапити під дію суворого законодавства щодо боротьби із спамом, що діє на території штату. Таким чином, позаяк каліфорнійці не користуються сервісом, суддя з легким серцем відмовився розглядати справу.

 

Тепер Facebook залишається або погодитись із існуванням іншого сервісу із назвою, що закінчується на –book, або позиватись в Іллінойсі або іншому американському штаті. Що, ймовірно, і станеться. Тим часом викладацька мережа, хоч і визнає ситуацію «битвою Давида з Голіафом», має намір відстоювати своє право на використання слова book. Її підбадьорює приклад сайту http://www.lamebook.com, який виграв аналогічний процес за позовом Facebook.  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду