Хіт Money for Nothing британців Dire Straits, котрим було розпочато мовлення європейського MTV, заборонили в Канаді. І знову дозволили

00:00,
4 Вересня 2011
1246

Хіт Money for Nothing британців Dire Straits, котрим було розпочато мовлення європейського MTV, заборонили в Канаді. І знову дозволили

00:00,
4 Вересня 2011
1246
Хіт Money for Nothing британців Dire Straits, котрим було розпочато мовлення європейського MTV,  заборонили в Канаді. І знову дозволили
Канадські радіостанції можуть знов «крутити» пісню-сповідь вантажників магазину електротехніки про несправедливість життя. Заборону було скасовано.

 

У січні 2011 року Канадська рада зі стандартів мовлення  (Canadian Broadcast Standards Council) визнала хіт 1985 року Money for Nothing британської групи Dire Straits образливим для геїв. Рада заборонила радіостанціям Канади транслювати Money for Nothing в оригінальній версії.

 

Таке рішення було прийняте після скарги слухача, представника секс меншин з Н’юфаундленду, про присутність у пісні слова faggot, що означає презирливе звернення до особи нетрадиційної сексуальної орієнтації.

 

Тепер експерти з профільної Ради виправдали використання цього слова, визнавши, що пісня в цілому «не несе навмисної образи та зловтіхи». Але положення про заборону використання слова у будь-яких інших випадках залишилось чинним.

 

Money for Nothing в її оригінальному вигляді одержала «Греммі» як найкращий запис року. Саме показом кліпу на цю пісню в 1985 році розпочало своє мовлення європейське відділення MTV.

 

Джерело BBC

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Flickr
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду