У Афганістані помер іранський журналіст

00:00,
23 Вересня 2011
928

У Афганістані помер іранський журналіст

00:00,
23 Вересня 2011
928
У Афганістані  помер іранський  журналіст
Оператор іранського Press TV Фархад Такаддосі помер у лікарні Кабулу від ран, отриманих під час теракту в афганській столиці 13 вересня , повідомляє Комітет захисту журналістів (CPJ).

 

«Конфлікт в Афганістані, – повідомив заступник директора CPJ Роберт Магоні (Robert Mahoney), – становить  велику загрозу для всіх, хто його висвітлює. Серед тих, хто наражається на особливо  серйозний ризик – закордонні журналісти».

 

13 вересня, як повідомляли світові агентства,  бойовики Талібану вчинили у центрі Кабулу  серію нападів на посольство США,  штаб-квартиру НАТО  та інші стратегічні об’єкти. Семеро цивільних осіб загинули, п’ятнадцять поранено. Серед жертв опинився і Такадоссі, який працював у офісі  Press TV.

 

Згідно дослідження  CPJ , Фархад Такаддосі (Farhad Taqaddosi) – 21-й репортер, який загинув в Афганістані після того, як США розпочали там війну як наслідок вересневих терактів 2001 року.

 

Серед загиблих – ще 14 закордонних журналістів. Афганістан, за висновками  CPJ  , це одна з небагатьох гарячих точок світу, де існує подібна пропорція. У більшості  країн, навіть у воєнний період, місцевих репортерів гине більше, аніж закордонних.

 

Джерело CPJ

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду