У Сирії знову вбито двох незалежних журналістів

00:00,
28 Березня 2012
1038

У Сирії знову вбито двох незалежних журналістів

00:00,
28 Березня 2012
1038
У Сирії знову вбито двох незалежних журналістів
Сирійські сили безпеки вбили двох незалежних британських журналістів  алжирського походження і поранили третього, повідомляє Комітет захисту журналістів (CPJ).

Інцидент стався у понеділок у місті Даркуш (Darkoush), що у провінції Ідліб (Idlib),  поблизу турецького кордону.

Як інформує іспанська El Mundo,   місцеві активісти ідентифікували загиблих як Насіма Інтрірі (Naseem Intriri) та Валіда Бледі (Walid Bledi). Це підтвердив КЗЖ свідок події. Прізвище пораненого репортера поки що невідоме.


За повідомленням лондонської The Guardian, журналісти знімали документальний фільм про сирійських біженців, які, щоб уникнути конфлікту, рятуються в Туреччині.

Свідок розповів КЗЖ, що під  час обстрілу будинку, в якому перебували репортери, вони втекли. Та коли стрілянина тимчасово вщухла, вони повернулися за обладнанням і потрапили від вогонь. Одному репортеру кулі влучили в голову, іншому – в  груди. Третього журналіста поранили в плече, і йому вдалося врятуватися.

Згідно з непідтвердженою іншими джерелами інформацією, тіла загиблих підібрали вояки урядових військ. Пораненого опозиційні активісти   доправили до шпиталю в Туреччину.

Сирійське офіційне агентство САНА повідомило про цей інцидент як про напад на терористів, які намагалися проникнути на територію Сирії з Туреччини.

Як свідчить дослідження КЗЖ, з листопада минулого року в Сирії загинуло десять репортерів. Ця країна охоплена полум’ям громадянської війни, стала найнебезпечнішою в світі для журналістів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
www.svobodanews.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду