Press emblem campaign: 106 журналістів вбито у 2011 році

00:00,
20 Грудня 2011
1055

Press emblem campaign: 106 журналістів вбито у 2011 році

00:00,
20 Грудня 2011
1055
Press emblem campaign: 106 журналістів вбито у 2011 році
106 журналістів вбито протягом 2011 року. Найбільш небезпечною для представників медіа країною другий рік поспіль стає Мексика. У швейцарському антирейтингу також Росія – із 3-ма вбитими журналістами, і Україна – з одним.

Швейцарська неурядова організація із захисту прав журналістів Presse embleme campaign (PEC) оприлюднила підсумкову за 2011 рік доповідь стосовно зникнення та убивств журналістів.

Згідно даних PEC, у 2011 році в 39 країнах світу було вбито 106 журналістів.

Генеральний секретар PEC Блейз Лемпен (Blaise Lempen) нагадав, що 2011 рік був надзвичайно небезпечним для медіа через висвітлення подій «арабської весни».

Другий рік поспіль найнебезпечнішою для журналістів країною стає Мексика – починаючи з січня цього року у Мексиці вбито 12 журналістів. Ця цифра є орієнтовною і може бути набагато більшою, оскільки журналісти в Мексиці просто зникають безвісти.

Також другий рік поспіль другою найбільш небезпечною країною стає Пакистан. У 2011 році в Пакистані вбито 11 журналістів. Більшість з них померло на прикордонних територіях, прилеглих до Афганістану.

Згідно даних PEC, третє місце у рейтингу небезпечних для представників медіа країн стали Ірак та Лівія. Цього року було вбито 7 журналістів у Іраці і 7 журналістів протягом лівійського військового конфлікту.

6 журналістів було вбито у 2011 році на Філіппінах, у Бразилії та в Гондурасі. 5 репортерів загинуло у Ємені, 4 – на Сомалі.

3-х журналістів було вбито у Росії, Афганістані, Єгипті, Індії та Перу. 2-х репортерів вбито у Бахрейні і Таїланді.

Україна фігурує у звіті PEC, як країна у якій протягом 2011 року було вбито одного журналіста. Серед таких країн також Алжир, Азейрбайджан, Болівія, Китай, Колумбія, Кот-д'Івуар, Газа (Палестина), Гватемала, Гаїті, Непал, Нова Зеландія, Нігерія, Уганда, Панама, Конго, Ель-Сальвадор, Сьєрра-Лeоне, Сирія, Туніс, Венесуела та В’єтнам.

Повний текст звіту – Press Emblem Campaign

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Bear Canada
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду