У Центральноафриканській Республіці загинула молода французька фоторепортерка Камілла Лепаж

У Центральноафриканській Республіці загинула молода французька фоторепортерка Камілла Лепаж

00:00,
14 Травня 2014
920

У Центральноафриканській Республіці загинула молода французька фоторепортерка Камілла Лепаж

00:00,
14 Травня 2014
920
У Центральноафриканській Республіці загинула молода французька фоторепортерка Камілла Лепаж
У Центральноафриканській Республіці загинула молода французька фоторепортерка Камілла Лепаж
Тіло убитої 26-річної Камілли Лепаж (Camille Lepage) знайшов французький військовий патруль. Про це у віторок із посиланням на комюніке Єлисейського палацу повідомив сайт Paris Match. 

Обставини смерті незалежної журналістки невідомі. В останньому повідомленні, опублікованому 6 травня в Instagram, Камілла інформувала, що пересувається разом із ополченцями, які ведуть збройну боротьбу із заколотниками. Відтоді її слід загубився.

Трагедія сталася на заході ЦАР, поблизу кордону з Камеруном і Чадом, де активно діють антиурядові мусульманські племена. За деякими свідченнями, вони й вчинили напад на загін християнських ополченців, в якому перебувала фоторепортерка.

«Ймовірно, вона потрапила у засідку, - заявив репортерам під час візиту до Грузії президент Франції Франсуа Олланд. – Ми маємо зробити усе можливе, щоб з’ясувати, чому вона там перебувала, хто захопив її у полон, як вона загинула і домогтися, щоб убивці не залишилися безкарними».

У повідомленні Єлисейського палацу сказано, що Франсуа Олланд доручив негайно відрядити на місце події французьку розслідувальну. «Будуть задіяні усі необхідні засоби, щоб  пролити світло на обставини цього злочину та виявити убивць нашої співвітчизниці», - йдеться в заяві.

Як повідомило Agence France-Presse військове джерело, розслідування справи вже розпочато.

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус (Laurent Fabius) заявив AFP: «Тим, хто вбиває журналістів, позбавляючи суспільство фундаментальної свободи – інформувати й бути  поінформованими – не уникнути відповідальності».

«Моя донька мала єдине бажання – бути свідком людей, які зазнають загрози, бо про них не говорять», - сказала в інтерв’ю радіостанції RTL мати Камілли.

Колега фоторепортерки з AFP Карл ді Соуза (Carl de Souza) зберіг спогад про «молоду жінку, сповнену ентузіазму та жадоби знань».

В інтерв’ю фотоблоґу PetaPixel сама Камілла Лепаж говорила, що «їй завжди хотілося бути там, куди б не бажав потрапити ніхто інший, висвітлювати конфлікти». «Я хочу, щоб ті, хто дивляться на мої фото, відчували, через які випробування проходять зображені на них люди. Хочу, щоб вони радше поставили себе на їхнє місце, а не вважали їх групою африканців, що страждає від війни десь на цьому темному континенті».

Камілла Лепаж інформувала на своїй сторінці у Facebook, що прибула до ЦАР з Південного Судану у лютому минулого року.

Французька репортерка співрацювала із Reuters, Le Monde, New York Times та BBC.

Камілла Лепаж – перша закордонна журналістка, убита в ЦАР відколи Франція з метою врегулювання військового конфлікту між мусульманами та християнами відрядила туди експедиційний корпус.

Трагедія сталася через півроку після убивства африканській країні – Малі – двох репортерів RFI, Гіслена Дюпона (Ghislaine Dupont) та Клода Верлона ( Claude Verlon).

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Камілла Лепаж, rtl.fr
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду