Голова розвідки США визнав неспроможність урядів контролювати інтернет

00:00,
1 Лютого 2012
1005

Голова розвідки США визнав неспроможність урядів контролювати інтернет

00:00,
1 Лютого 2012
1005
Голова розвідки США визнав неспроможність урядів контролювати інтернет
Голова національної розвідки США Джеймс Клеппер визнав – уряди світу не встигають за розвитком сучасних технологій і не можуть повністю контролювати хакерів, інтернет та соціальні медіа.

«На даний час ми маємо справу із кіберпростором, у якому технології з’являються та розвиваються швидше, ніж за ними встигають уряди. Ілюстрацією цьому можуть слугувати невдалі спроби цензури соціальних медіа під час подій Арабської весни 2011 року – революцій у Тунісі, Єгипті та Лівії», – визнає Джеймс Клеппер (James Clapper).

За словами Клеппера, однією з головних проблем для уряду США залишається комп’ютерний шпіонаж та спроби іноземних розвідок отримати доступ до закритих комп’ютерних систем Сполучених Штатів.

«Ми відзначаємо зростання кількості спроб отримати доступ до наших закритих мереж з-за кордону», – відзначив він.

Найголовнішою загрозою для кіберпростору та інтелектуальної власності США, як і раніше, залишаються атаки з Росії та Китаю.

«Серед тих держав, котрі намагаються діяти у цій сфері, Китай та Росія викликаютьу  нас особливе занепокоєння. Згідно дослідженню, опублікованому у жовтні 2011 року, суб’єкти саме з цих двох країн причетні до масових проникнень у комп’ютерні мережі США і крадіжок американської інтелектуальної власності», – додає Клеппер.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Джеймс Клеппер (James Clapper) / Daily News
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду