WikiLeaks готується опублікувати компромат на міністра закордонних справ Швеції Карла Більдта

00:00,
22 Лютого 2012
967

WikiLeaks готується опублікувати компромат на міністра закордонних справ Швеції Карла Більдта

00:00,
22 Лютого 2012
967
WikiLeaks готується опублікувати компромат на міністра закордонних справ Швеції Карла Більдта
Голова шведського МЗС, згідно інформації WikiLeaks, починаючи з 1970-х був інформатором США і діяв поза межами шведського законодавства.

За умови публікації документів кар’єрі Карла Більдта (Carl Bildt) буде покладено кінець, цитує шведськомовний таблоїд  Expressen портал шведських новин англійською мовою The Local.

«Є секретні документи, які ілюструють, що Більд співпрацював з американським урядом, порушуючи закони Швеції», – цитує The Local інформатора Expressen, близького до WikiLeaks.

WikiLeaks готує цю інформацію у рамках кампанії із протидії можливої екстрадиції Джуліана Ассанжа (Julian Assange) до Швеції – Ассанж звинувачується у згвалтуванні та сексуальних домаганнях, і був заарештований у Лондоні.

Команда WikiLeaks висловлює занепокоєння, що після видачі Швеції Ассанжа можуть перевезти до Сполучених Штатів, де його, в свою чергу, звинуватять у шпіонажі проти США.

«Якщо його видадуть, ми боїмося за його життя – і це те, за що Швеція заплатить високу ціну», – заявив інформатор Expressen.

Expressen пише, що американським партнером Більдта виступав колишній старший радник Джорджа Буша Карл Роув (Karl Rove). При цьому Більд не приховує товариських стосунків із Роувом і відкрито називає його «своїм давнім другом».

Крім публікації документів WikiLeaks планує організувати блокаду шведських посольств та консульств та бойкотування шведських компаній.

«Це завдасть Швеції шкоди більше, аніж всі ці дебати про карикатури з пророком Мухаммедом», – відзначив інформатор Expressen.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Джуліан Ассанж (Julian Assange) / Guardian
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду