WikiLeaks публікуватиме листування сирійських урядовців

00:00,
5 Липня 2012
950

WikiLeaks публікуватиме листування сирійських урядовців

00:00,
5 Липня 2012
950
WikiLeaks публікуватиме листування сирійських урядовців
Адміністрація WikiLeaks підготувала до публікації більше 2,4 млн. електронних листів сирійських урядовців та політиків, повідомляється на сайті проекту.

Як відзначає WikiLeaks, листування охоплює період з серпня 2006 року до березня 2012 року.

Серед листів – електронні повідомлення працівників Міністерства у справах президента, Міністерства закордонних справ, Міністерства фінансів, транспорту, інформації та культури.

«Оприлюднення цих матеріалів може поставити Сирію у незручне становище, проте ці листи можуть поставити у незручне становище також і опонентів Сирії. Це допомагає нам не лише розкритикувати ту чи іншу сторону, проте і зрозуміти, у чому полягають їхні інтереси та яка логіка їхніх вчинків. Лише через розуміння цього конфлікту ми можемо сподіватися вирішити його», – зауважив засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж (Julian Assange).

Ці файли розкривають внітрішні справи сирійського уряду, однак вони також і демонструють, що Захід і західні компанії говорять одні речі, проте роблять інші, додає WikiLeaks, нагадуючи, що Сирія перебуває нині у стані глибокого внутрішньго конфлікту, а за останні 18 місяців у країні загинуло від 6 до 15 тис. людей.

Серед підготованих WikiLeaks листів – близько 400 тис. арабською мовою та близько 68 тис. російською.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
WikiLeaks
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду