В Роскомнагляді запевняють, що не збираються блокувати Twitter

В Роскомнагляді запевняють, що не збираються блокувати Twitter

00:00,
16 Травня 2014
1436

В Роскомнагляді запевняють, що не збираються блокувати Twitter

00:00,
16 Травня 2014
1436
В Роскомнагляді запевняють, що не збираються блокувати Twitter
В Роскомнагляді запевняють, що не збираються блокувати Twitter
Заступний голови Роскомнагляду Максим Ксьонзов заперечив, що відомство планує блокування Twitter. Він також висловив упевненість, що відомство зможе домовитися про співпрацю із американською компанією. Про це він заявив інформаційному агентству «Інтерфакс».

«Ніхто не казав про закриття доступу до популярних соцмереж у Росії. Мова йшла про те, що адміністрація деяких ресурсів, зокрема Твіттера, не реагує на наші запити у зв’язку із застосуванням російського законодавства у сфері протидії розповснюдженню екстремістської інформації», – сказав Максим Ксьонзов.

За словами заступника голови Роскомнагляду, відомство успішно співпрацює з іноземними соцмережами щодо інших законів, і вони оперативно виконують вимови щодо видалення певного контенту. Максим Ксьонзов каже, що ситуація з Твіттером виникла у зв’язку із застосуванням закону щодо поширення екстремістської інформації.

«Крім того, можна говорити про те, що адміністрація Твіттера неодноразово ігнорувала наші вимоги. Тому наші слова про можливе блокування цього ресурсу були скоріше словесним попередженням для керівництва Твіттера. Ми впевнені, що найближчим часом зможемо врегулювати з ними всі наші питання», - сказав чиновник.

Раніше в інтерв’ю виданню «Известия» заступник голови Роскомнагляду заявив, що відомство може заблокувати Twitter чи Facebook у Росії, не вбачаючи у цьому великих ризиків. Таку заяву розкритикував прем’єр-міністр РФ Дмитро Медвєдєв. На своїй сторінці у Facebook він порадив чиновникам «іноді вмикати мізки», перш ніж заявляти про блокування на території Росії соціальних мереж.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Максим Ксьонзов, izvestia.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду