Туреччина: Недіма Шенера звільнено з тюрми

00:00,
13 Березня 2012
1281

Туреччина: Недіма Шенера звільнено з тюрми

00:00,
13 Березня 2012
1281
Туреччина: Недіма Шенера  звільнено з тюрми
Стамбульський суд звільнив у понеділок турецького письменника і журналіста, лауреата премії  IPI «Герой за свободу світової преси» (World Press Freedom Hero)  Недіма Шенера, повідомляє Міжнародний інститут преси (International Press Institute, IPI).

Як відзначає IPI, разом із звільненим з-під досудового арешту Недімом Шенером (Nedim Şener) вийшли на свободу троє інших опозиційних журналістів – Ахмет Шік (Ahmet Şık),  Саїт Чакур (Sait Çakır) і Кошкун Муслук (Coşkun Musluk), також звинувачені у сприянні тероризму.

Усі вони фігурують у «справі Oda TV», новинного сайту, який турецька влада вважає  медіарупором «Ерґенекону» – таємної ультранаціоналістичної організації, котра нібито готувала терористичну антидержавну змову.

Звільнення репортерів під тиском світової  журналістської громадськості – після перебування за ґратами з березня минулого – року не рівнозначне торжеству справедливості, відзначає IPI. Однак тепер судовий процес у Стамбулі відбуватиметься у більш сприятливих умовах: звинувачені перебуватимуть на свободі.

Виконавчий директор IPI  Елісон Бетл Маккензі (Alison Bethel McKenzie) заявила, що Міжнародний інститут преси й надалі підтримуватиме Недіма Шенера та його колег, а також домагатиметься від  турецького уряду відмовитися від усіх висунутих проти них звинувачень.

«Ми не заспокоїмося доки в Туреччині не буде звільнено усіх журналістів, ув’язнених за професійну діяльність», – наголосила Маккензі.

Нагадаємо, раніше IPI звертався до міжнародної спільноти із закликом підписати петицію про звільнення Недіма Шенера, під якою поставили свої підписи тисячі репортерів та громадян Туреччини, Австрії, Великобританії,  та Росії – MS також звертався до українських журналістів із закликом підтримати міжнародну акцію солідарності.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
IPI
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду