У Колумбії вбито відомого журналіста

00:00,
17 Березня 2012
1028

У Колумбії вбито відомого журналіста

00:00,
17 Березня 2012
1028
У Колумбії вбито відомого журналіста
У місті  Доскебрадас від рук найманого убивці загинув 56-річний директор Metroradio Археміро Карденас Аґудело (Argemiro Cárdenas Agudelo), повідомляє сайт колумбійської газети El Diario del Otún.
Аґудело був власником двох радіостанцій – Metroradio та Café Estéreo. Він належав до активістів Колумбійської ліберальної партії. Наприкінці 1990-х років він обіймав посаду мера Доскебрадаса, розташованого за 170 кілометрів від столиці – Боґоти. Певний період Археміро Аґудело спеціалізувався на журналістських розслідуваннях, але останнім часом не займався ними і планував піти у відставку.
 
 
Злочин було вчинено минулого четверга серед білого дня, коли директор Metroradio за анонімним дзвінком пішов з роботи на зустріч. Незнайомий нападник вистрілив у нього шість разів і швидко втік. У сусідньому кварталі на нього чекав спільник на мотоциклі. Аґудело помер на місці інциденту.
 
 
Загиблий не виявляв особливої турботи про власну безпеку. Міністр внутрішніх справ і його особистий знайомий Херман Варґас Льєрас (Germán Vargas Lleras) заявив, що той не звертався з проханням про охорону, яку колумбійський уряд надає журналістам. «Якби він повідомив, що йому загрожує небезпека, ми вжили б охоронних заходів, як чинили в інших випадках»,  сказав міністр.
 
 
За даними колумбійського Фонду за свободу преси FLIP, торік послугами урядової охорони користувалися 97 місцевих журналістів.
 
 
Убивство Аґудело викликало широкий резонанс. У місті, з яким пов’язане життя радіожурналіста і громадського діяча, оголошено 3-денний траур, приспущені прапори.
 
 
Археміро Карденас Аґудело – перший журналіст, загиблий цього року у Колумбії. 
 
 
Згідно з мартирологом Міжнародного інституту преси (IPI), з 1997 року тут було вбито 80 репортерів. Останнім часом число жертв зменшилося. Як повідомляє у щорічній доповіді FLIP, значно збільшилося число погроз на адресу журналістів і посилилася цензура.
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Etcetera
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду