«Репортери без кордонів» критикують Ніколя Саркозі

00:00,
25 Березня 2012
910

«Репортери без кордонів» критикують Ніколя Саркозі

00:00,
25 Березня 2012
910
«Репортери без кордонів» критикують Ніколя Саркозі
«Репортери без кордонів» (RSF) стурбовані пропозицією президента Франції Ніколя Саркозі ввести кримінальну відповідальність за відвідування сайтів, які пропагують тероризм, оскільки вважають, що це призведе до тотального контролю над інтернетом.

«Ми жодним  чином не захищаємо сайти, що підтримують насильство і тероризм, - заявили «Репортери без кордонів». –  Однак вважаємо, що президент виступив під впливом моменту і вибрав не ту ціль, зосередивши увагу на Інтернеті».

«Пропоноване вирішення проблеми може призвести до загального контролю над Інтернетом. Це загрожує особистим свободам, залучаючи Інтернет-провайдерів до спроб ідентифікувати тих, хто відвідує такі сайти, - застерігають «Репортери без кордонів». - Пропозиція президента може призвести до зловживань, що обмежують свободу доступу до  online-інформації. Очевидно, що захищати  національну безпеку необхідно. Та пропоновані методи хибні й становлять серйозну загрозу фундаментальним правам».

«Такі заходи можуть мати також серйозні наслідки для журналістики розслідувань та для дослідження тероризму. Як можна вивчати дедалі ширше використання терористичними групами Інтернету та соціальних мереж, не стежачи за їхньою online-інформацією? Як можна стати компетентним  у цій сфері, якщо “періодичне” відвідування певних сайтів призводитиме до кримінального переслідування», - запитують «Репортери без кодонів». - На якій стадії відвідини сайту, що пропагує насильство, загрожують громадському порядку? Коли їх слід розглядати як кримінальний злочин? Можна бути постійним відвідувачем сайту, не підтримуючи справу, яку він захищає. Хто укладе список “терористичних” сайтів чи сайтів, які слід відстежувати? Чи оприлюднять його? Хто здійснюватиме стеження? Які контрольні механізми будуть використані, щоб запобігти будь-якій можливості зловживань».

«Пропозиція президента викликає багато запитань. Ми вимагаємо термінового з’ясування», - наголошують «Репортери без кордонів».

Саркозі, виступаючи після нейтралізації  «тулузького терориста» Мухаммеда Мера, заявив: «Відтепер  кожен, хто періодично звертається  до Інтернет-сайтів, що пропагують  тероризм або закликають до  ненависті чи насильства, нестиме кримінальну відповідальність».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
www.ledilid.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду