У Сомалі загинув вже п’ятий за цей рік журналіст

00:00,
4 Травня 2012
935

У Сомалі загинув вже п’ятий за цей рік журналіст

00:00,
4 Травня 2012
935
У Сомалі загинув вже п’ятий за цей рік журналіст
Невідомі нападники вбили 27-річного журналіста з Radio Daljir Фархана Джиміса  Абдуллу  (Farhan Jeemis  Abdulle), повідомляє портал Somalia Report.

Злочин вчинено в середу поблизу міста Галкайо. Репортер потрапив у  засідку, коли повертався ввечері з роботи додому. Двоє бойовиків  у масках  зникли, перш ніж на місце події прибули сили безпеки.

Жодна організація не взяла на себе відповідальності за скоєне.

Проте місцеві журналісти стверджують, що за декілька днів до нападу Фархан отримував анонімні телефонні дзвінки з погрозами.

Він часто повідомляв про піратські  акцій,  що перешкоджають  судноплавству біля берегів Африканського Рогу. Тож Somalia Report схиляється до того, що репортера вбили морські пірати.

Існує й інша версія. Вона пов’язана з тим, що Абдулл  у радіопрограмі закликав молодих бойовиків скласти зброю. Місцеві  репортери в інтерв’ю Комітету захисту журналістів (CPJ)  висловили підозру, що злочин  вчинила тісно пов’язана з «Аль-Каїдою» ісламістська терористична організація  «Аль-Шабааб»  (Al-Shabaab).

Фархан працював репортером, продюсером і ведучими на Radio Daljirа також кореспондентом  Simba Radio у Могадішу. Він був активним учасником кампанії за  професійну  безпеку, яку проводить Національна спілка сомалійських журналістів (NUSOJ).

Репортер став жертвою насильства через два місяці після того, як у  тому ж  місті було вбито 26-річного журналіста з  Radio Galkayo  та блогера сайту Somali Online Алі Ахмеда Абді (Ali Ahmed Abdi).

Галкайо – розділене місто. Його північна частина входить до складу автономного району Пунтленд (Puntland), що оголосив про суверенітет, а південна – до Сомалі.

Фархан  Джиміс Абдулла – п’ятий журналіст, який загинув 2012 року у цій африканській країні.

За оцінками «Репортерів без кордонів» (RSF), Сомалі  найсмертоносніша для журналістів країна на африканському континенті.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Somaliareport
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду