У Сомалі жертвами терактів за два дні стали четверо репортерів

00:00,
22 Вересня 2012
786

У Сомалі жертвами терактів за два дні стали четверо репортерів

00:00,
22 Вересня 2012
786
У Сомалі жертвами терактів за два дні стали четверо репортерів
Принаймні трьох сомалійських  журналістів вбито і чотирьох поранено внаслідок теракту, вчиненого активістами-самогубцями у столиці країни Могадішу, повідомили з посиланням на місцеві джерела «Репортери без кордонів» (RSF). 

Двоє смертників увійшли в четвер ввечері у кафе біля Національного театру, який зазвичай   відвідують журналісти, і підірвали вибухівку.

Agence France-Presse повідомило: відповідальність за теракт фактично взяло на себе  угруповання бойовиків  «Аш-Шабааб» (Al-Shabaab), що є філією «Аль-Каїди».

«Напад вчинили наші прихильники, – заявив речник угруповання Алі Мохамуд Радж (Ali Mohamud Rage). – Ми безпосередньо не віддавали наказ здійснювати його. Однак у Сомалі є чимало розгніваних людей, які підтримують нашу боротьбу».

Національна спілка сомалійських журналістів (NUSOJ) назвала імена  загиблих репортерів. Це – директор Radio Hamar Абдірахман Ясін Алі (Abdirahman Yasin Ali), редактор відділу новин Radio Mogadishu  Алі Абдісатар Дахер Сабріє (Аli Abdisatar Daher Sabriye) та редактор відділу новин Сомалійського національного телебачення Лібан Алі Нур (Liban Ali Nur).

У п’ятницю вранці  невідомі нападники застрелили в Могадішу кореспондента Radio Maanta Хассана Юсуфа Адсудже ( Hassan Yusuf Adsuge), повідомив Міжнародний інститут преси (IPI). Злочин було вчинено за декілька годин після того, як репортер розповів про трагічну загибель трьох своїх колег. Сомалійські журналісти підозрюють, що це також кривава розправа терористів «Аль-Шабааб».  

Як відзначає RSF, 2012 рік – найсмертоносніший для сомалійських журналістів. Жертвами терору у цій африканській країні стали вже 12 репортерів.  І це – не рахуючи останнього загиблого.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ясін Алі, Алі Нур, Дахер Сабріє / SOMJA
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду