Хакери оприлюднили 6 млн. паролів до LinkedIn

00:00,
7 Червня 2012
1130

Хакери оприлюднили 6 млн. паролів до LinkedIn

00:00,
7 Червня 2012
1130
Хакери оприлюднили 6 млн. паролів до LinkedIn
Соціальна мережа для ділового спілкування LinkedIn розслідує ситуацію – понад 6 млн. паролів її користувачів викладено в інтернет. 

Хакери розмістили файл з зашифрованими паролями на російському форумі, повідомляє BBC. Крім того, вони запросили хакерське товариство допомогти їх розшифрувати.

LinkedIn, що має понад 150 мільйонів користувачів, не оприлюднила офіційну заяву. Однак опублікувала твіт: «Наша команда нині ретельно вивчає ці повідомлення». А згодом додала:  «Наша команда продовжує розслідування. На даний момент ми ще не можемо стверджувати, що сталося будь-яке порушення безпеки».

Дослідник з питань безпеки Грем Клулі (Graham Cluley) заявив ВВС, що на його думку, порушення мало місце.

«Ми підтвердили, що в оприлюднених даних є паролі LinkedIn», – сказав він.

«Ми зробили це шляхом пошуку закодованих значень паролів, що зберігаються у базі даних сервісу,  які ми в компанії Sophos використовуємо  тільки на LinkedIn. Ми знайшли ці паролі.  Ми також побачили сотні паролів, що містять слово Linkedin. Наша порада –  змініть свій пароль до  LinkedIn. А якщо ви користуєтеся тим самим паролем на інших аккаунтах, змініть його й там», – продовжує Клулі.

Що робити?

Ось як експерти з безпеки радять користувачам змінювати свої паролі на LinkedIn:

1. Відвідайте www.linkedin.com і введіть  дані про себе.

2. Зайшовши себе, наведіть курсор на ваше ім’я у верхньому правому кутку екрану та  виберіть у меню Settings.

3. У цей час вам можуть запропонувати увійти ще раз.

4. На наступному екрані клацніть на  кнопку Account,  що знаходиться біля  нижньої частини сторінки.

5. Під заголовком Email & Password ви знайдете лінк до зміни вашого пароля.

Новина надійшла після того, як  LinkedIn змушена була оновити свої мобільні додатки через те, що розслідувачі у галузі безпеки виявили дефект стосовно порушення недоторканності приватного життя, додає BBC.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Bloomberg
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду