Користувач LinkedIn вимагає від соцмережі $5 млн. за ненадійний захист даних

00:00,
21 Червня 2012
990

Користувач LinkedIn вимагає від соцмережі $5 млн. за ненадійний захист даних

00:00,
21 Червня 2012
990
Користувач LinkedIn вимагає від соцмережі $5 млн. за ненадійний захист даних
Користувач LinkedIn Кеті Шпірка (Katie Szpyrka)  з Іллінойсу, США, подала судовий позов на $5 млн., звинувачуючи сайт у нездатності забезпечити дотримання приватності даних користувачів, повідомляє Reuters.

Як відомо, російський хакер викрав від 6 млн. (за інформацією BBC) до 6,5 млн. (за даними Mashable) та виклав їх  – без вказання імен користувачів – на форумі.

За словами позивача, LinkedIn не дотрималася своїх забов’язань перед користувачами щодо захисту приватних даних.

Позов Шпірка подала до федерального суду Сан-Хосе, Каліфорнія, вимагаючи від соцмережі $5 млн. компенсаційї за «протиріччя політики соцмережі стандартам індустрії щодо забезпечення захисту баз заних».

Ерін О’Харра (Erin O'Harra), представник LinkedIn, назвала позов необгрунтованим, і вважає його спробою юристів отримати матеріальну вигоду з ситуації.

«Жоден з акаунтів користувачів не було зламано у результаті інциденту, і у нас немає причин вважати, що будь-хто з користувачів LinkedIn постраждав», – заявила вона.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Skattertech
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду