Туніська Комісія з реформи ЗМІ призупинила свою діяльність на знак протесту проти дій влади

00:00,
6 Липня 2012
1152

Туніська Комісія з реформи ЗМІ призупинила свою діяльність на знак протесту проти дій влади

00:00,
6 Липня 2012
1152
Туніська Комісія з реформи ЗМІ призупинила свою діяльність на знак протесту проти дій влади
Комісія відмовляється бути «декоративним елементом» у той час як уряд продовжує регулювати діяльність ЗМІ.

National Authority for the Reform of Media and Communications, INRIC / Національна комісія з реформи ЗМІ та комунікацій у середу оголосила про призупинення своєї діяльності у зв’язку з втручанням туніської влади у діяльність ЗМІ, повідомляє TunisiaLive.

«Комісія відмовляється бути просто декоративним елементом. Уряд намагається управляти сектором ЗМІ», – заявив член INRIC Хікем Сенуссі (Hichem Senoussi).

INRIC було створено після того, як екс-президент Тунісу Зін эль-Абідін Бен Алі змушений був залишити країну 14 січня 2011 року під тиском народного повстання, спричиненого авторитарним режимом Бен Алі та загальним погіршенням економічної та політичної ситуації в Тунісі.

Протягом року пріорітетним аспектом діяльності INRIC було проектування нового Кодексу преси, який дозволив би відрегулювати положення у сфері ЗМІ в бік прозорості та незалежності від влади.

Нинішній уряд продовжує втручається у роботу ЗМІ, зокрема, призначаючи «своїх» урядовців на посади у медіасекторі, додає Сенуссі, – тим самим заважаючи ЗМІ належним чином виконувати свої обов’язки, висвітлюючи роботу уряду з критичної позиції.

INRIC вимагає від уряду припинити втручання у роботу засобів масової інформації.

«Виконавча влада не повинна втручатися у роботу ЗМІ – у протилежному випадку про незалежність медіа не може бути і мови. Лише розділення уряду і медіа означатиме кінець попередньої практики, коли ЗМІ були інструментом пропаганди та маніпуляцій», – резюмує Сенуссі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Туніс, 14 січня 2011 року / Reuters
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду