У Таджикистані заблоковано доступ до сайту РІА «Новости»

00:00,
1 Серпня 2012
1145

У Таджикистані заблоковано доступ до сайту РІА «Новости»

00:00,
1 Серпня 2012
1145
У Таджикистані заблоковано доступ до сайту РІА «Новости»
Про це повідомляє інформагентство CA-News з посиланням на представників одного з магістральних інтернет-провайдерів країни.

«На вимогу Служби зв’язку заблоковано доступ до сайтів www.ria.ru та www.news.tj», – заявив співрозмовник інформагентства.

Вищевказані сайти блокуються з середи, 1 серпня. Як відзначає CA-News, заблоковано також сайт інформагентства «Азия-Плюс».

Крім того, у Таджикистані продовжують блокуватися сайти російського каналу «Вести», новинного видання Lenta.ru, порталів Ferghananews.com, Pamir-vesti.ru та відеохостингу YouTube.

У вівторок, 31 липня, після двох двів блокування у країні знову став доступним сайт британської корпорації BBC. В офісі BBC у Таджикистані відмовилися коментувати причини блокування сайту та відновлення доступу до нього.

Як зауважує РІА «Новости», експерти пов’язують блокування сайтів із подіями в Хорозі, адміністративному центрі на сході країни, де 24 липня розпочалася спецоперація із знешкодження угруповання, на яку влада Таджикистану поклала відповідальність за вбивство генерала спецслужб, начальника управління державного комітету національної безпеки по Горно-Бадахганській автономній області, Абдулло Назарова.

За даними РІА «Новости», незалежні ЗМІ повідомляють про загибель як мінімум 30 цивільних осіб. Влада стверджує, що загиблих серед мирного населення немає. За офіційними даними, під час операції вбито 30 членів угруповання, 40 затримані, загинули 12 співробітників силових структур республіки, ще 23 поранені.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду