Білоруському журналісту загрожує вирок за розміщення знімків плюшевих ведмедиків

00:00,
9 Серпня 2012
1099

Білоруському журналісту загрожує вирок за розміщення знімків плюшевих ведмедиків

00:00,
9 Серпня 2012
1099
Білоруському журналісту загрожує вирок за розміщення знімків плюшевих ведмедиків
Засновнику і редактору сайту Belarusian News Photos Антону Суряпіну загрожує ув’язнення терміном від трьох до семи років, повідомляють «Репортери без кордонів» (RSF). 

КДБ Білорусі підтвердило, що 20-річного фоторепортера звинувачено у «порушенні державного кордону». Йому інкримінують причетність до десантування 4 липня над білоруською територією зі шведського літака Jodel сотень лялькових плюшевих ведмедиків з посланнями на кшалт «Ми підтримуємо боротьбу громадян Білорусі за свободу слова».

Насправді, наголошує RSF, Суряпін був першим, хто розмітив на своєму сайті знімки цієї події, які, за його твердженнями, отримав електронною поштою від невідомих осіб.

Таке ж покарання, згідно зі статтею 371-3 кримінального кодексу Білорусі, загрожує ріелтору Сергію Башаримову, який нібито здавав квартиру у Мінську шведським організаторам акції.   

Хоча немає жодного реального доказу на підтвердження висунутих проти них звинувачень, обох вже майже місяць утримують під егідою попереднього ув’язнення.

«Вскочивши у чергову халепу, білоруська влада намагається «повісити» все на тих, хто до цього не причетний», – вважає RSF.

Медіаорганізація нагадує, що Білорусь фігурує у списку «ворогів інтернету». «В останні місяці президент Лукашенко посилив утиски дисидентського руху. Білорусь опускається у дедалі глибшу політичну ізоляцію та в економічній застій. Режим шмагає тих, хто намагається використовувати для розповсюдження інформації інтернет, вести кампанії та здійснювати «революцію через соціальні мережі», – резюмують «Репортери без кордонів».

Нагадаємо, на початку липня зі шведського літака на Білорусь було скинуто сотні плюшевих ведмедиків з демократичними лозунгами, що спричинило дипломатичний скандал між двома країнами. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Russia Today
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду