Засновника Belarusian News Photos звільнено під заставу

00:00,
20 Серпня 2012
949

Засновника Belarusian News Photos звільнено під заставу

00:00,
20 Серпня 2012
949
Засновника Belarusian News Photos звільнено під заставу
КДБ Білорусі відпустив з СІЗО засновника і редактора сайту Belarusian News Photos Антона Суряпіна, повідомляє Міжнародний інститут преси (IPI) з посиланням на Білоруську асоціацію журналістів (БАЖ).

При цьому, як відзначає БАЖ, судове переслідування журналіста не припинено. Суряпіну заборонили залишати рідне місто Слуцьк, крім цього він підписав згоду на нерозголошення інформації, що стосується слідства.

Міжнародний інститут преси (IPI), який вимагав звільнення білоруського журналіста, схвально відгукнувся на його звільнення, проте висловив стурбованість з приводу очевидного продовження переслідування Суряпіна.

Заступник директора IPI  Ентоні Міллз (Anthony Mills) закликав білоруський уряд надати докази на підтвердження своїх звинувачень – або ж терміново закрити цю справу.

IPI наводить також заяву Антона Суряпіна Agence France-Presse: «Я не вважаю себе винним у цій справі, або причетним до неї. Той факт, що мені вдалося опублікувати унікальні кадри я вважаю своїм успіхом як журналіста».

Як повідомлялося раніше, у КДБ Білорусі підтвердили, що 20-річного фоторепортера звинувачено  «у порушенні державного кордону». Йому інкримінують також причетність до десантування 4 липня над білоруською територією зі шведського літака Jodel сотень лялькових плюшевих ведмедиків з посланнями «Ми підтримуємо боротьбу громадян Білорусі за свободу слова».

Насправді Суряпін був першим, хто розмістив на своєму сайті знімки цієї події, які, за його твердженням, отримав електронною поштою від невідомих осіб, наголошували «Репортери без кордонів». Суряпіну загрожувало тюремне ув’язнення терміном від трьох до семи років.

Білоруська асоціація журналістів ініціювала минулого тижня кампанію зі збирання підписів на захист Суряпіна.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
IPI
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду