Американський генерал визнав, що США ведуть кібервійну в Афганістані

00:00,
27 Серпня 2012
938

Американський генерал визнав, що США ведуть кібервійну в Афганістані

00:00,
27 Серпня 2012
938
Американський генерал визнав, що США ведуть кібервійну в Афганістані
Американські військові здійснювали кібератаки в Афганістані, заявив на конференції у Балтіморі заступник командувача корпусу морської піхоти США генерал-лейтенант Річард П.Міллз (Richard P.Mills), повідомляє Associated Press. 

Високопоставлений військовий, який у 2010-2011 роках командував Міжнародними силами в Афганістані, пояснив, що американські командири вважають кіберзброю  важливою частиною свого арсеналу.

«Як командир  в Афганістані я був спроможний здійснювати проти ворога високоефективні кібероперації, котрі мали для нього вагомі наслідки. Я міг проникнути у його мережі, запустити вірус у його командно-контрольну систему, і захистити себе від майже постійних ворожих вторгнень у нашу систему зв’язку, а також – від спроб ворога вплинути на мої операції», – розповідає Міллз.

Міллз не став вдаватися у подальші подробиці щодо характеру та масштабів  здійснюваних кібератак.

Сам факт такого публічного зізнання вражає, вважають фахівці з кіберзахисту. «Це – новина», – відзначив Джеймс Льюїс (James Lewis), аналітик з кібербезпеки Центру стратегічних і міжнародних досліджень (Center for Strategic and International Studies) у Вашингтоні.

За його словами, те, що збройні сили США здійснювали в Афганістані кібератаки, було широко відомо у військових колах. Однак  він ніколи не чув, щоб старший офіцер заявляв про це публічно, і тим паче – пишався цим.

Міністерство оборони США останніми роками обговорювало питання про те, як і за яких обставин Пентагон розпочне кібератаки проти своїх ворогів.  Однак лише нещодавно став очевидним той факт, що надсучасна програма кібератак вже впроваджується, наголошує Associated Press.

Герберт Лін (Herbert Lin), кіберексперт американської Національної дослідницької ради (National Research Council), згодний з тим, що публічний коментар Міллза був неочікуваним. Однак США, наголошує Лін, поступово визнають: Пентагон здійснює інтернет-атаки.

«Американські військові починають дедалі більше говорити про те, що вони  роблять, і яким чином. Декілька років тому їх було важко змусити визнати, що вони взагалі здійснювали напади, – у політичному сенсі, не кажучи вже про конкретні театри бойових дій, або конкретні операції», – відзначає Лін.

Короткий коментар про кібератаку в Афганістані був озвучений генерал-лейтенантом Міллзом 16 серпня, на TechNet – конференції сухопутних збройних сил  у Балтіморі. Однак увагу ці слова привернули не одразу. Крім того, організатори форуму лише нещодавно розмістили в інтернеті кадри його виступу.

Відповідаючи на запит Associated Press, речник Пентагону підполковник Деміен Пікарт (Damien Pickart) відмовився докладно прокоментувати заяви генерал-лейтенанта Міллза.

«З міркувань безпеки ми не надаємо конкретної інформації стосовно наших намірів, планів, можливостей чи операцій», – пояснив він.

Пікарт також наголосив на тому, що усі кібероперації Пентагону були належним чином санкціоновані та здійснювалися в межах міжнародного права й діючої політики.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Річард П.Міллз (Richard P.Mills) / Wiki
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду