Після смерті диктатора в Ефіопії вийшов на свободу головред опозиційного тижневика

00:00,
29 Серпня 2012
1193

Після смерті диктатора в Ефіопії вийшов на свободу головред опозиційного тижневика

00:00,
29 Серпня 2012
1193
Після смерті диктатора в Ефіопії вийшов на свободу головред опозиційного тижневика
Міністерство юстиції Ефіопії оголосило у вівторок про рішення випустити з-за грат Темесгена Десалегна (Temesgen Desalegn), головного редактора тижневика Feteh, а також зняти з нього усі попередні звинувачення, повідомляє Комітет захисту журналістів (CPJ).

Прес-секретар ефіопського міністерства юстиції Десален Тересса (Desalegn Teressa) заявила Bloomberg:  «Після розслідування прокуратура вирішила відмовитися від звинувачень». Детально про мотиви подібного рішення представник відомства не розповіла.

Комітет захисту журналіствв нагадує, що Десалегн звинувачувався у дифамації та підбурюванні громадськості до насильницьких дій.

Звинувачення стосувалися і видавця Feteh – компанії Mastewal Publishing and Advertising PLC, видавництву також інкримінували підбурювання громадян до насильства.

Feteh не виходив друком з липня 2012 року. Розповсюдження тижневика, котрий виніс на обкладинку коментар про суперечливі чутки щодо стану здоров’я прем’єр-міністра Мелеса Зенауї (Meles Zenawi), було заблоковано на офіційному рівні. Чи буде дозволено виданню виходити знову – поки що не відомо.

Головред Feteh потрапив за грати столичної в’язниці минулої п’ятниці через публікацію критичних статей про політику Зенауї. Це сталося через три дні після того, як стало відомо, що Мелес Занауї помер.

Комітет захисту журналістів та Міжнародний інститут преси (IPI) закликали ефіопську владу звільнити інших журналістів, ув’язнених за професійну діяльність, та покласти край судовим переслідуванням медіа, котрі висловлюють опозиційні погляди.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Темесген Десалегн (Temesgen Desalegn) /CPJ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду