Пакистанська блогерка-жертва теракту повертається до життя

00:00,
23 Жовтня 2012
943

Пакистанська блогерка-жертва теракту повертається до життя

00:00,
23 Жовтня 2012
943
Пакистанська блогерка-жертва теракту повертається до життя
Після важкого поранення та психологічного шоку 14-річна пакистанська школярка і блоґер, що стала жертвою теракту бойовиків Талібану, почала видужувати, повідомляє CNN.

Щоправда, Малала Юсафзай (Malala Yousufzai) ще не може розмовляти: щоб захистити дихальні шляхи, набряклі після вогнепального ушкодження, їй вставили трахеотомічну трубку. Та вона розбірливо пише, сказав директор бірмінгемського шпиталю королеви Єлизавети д-р Дейв  Россер (Dave Rosser), де перебуває Малала. 

«У нас немає підстав вважати, що вона не зможе говорити, коли ми, ймовірно,    найближчими днями, вилучимо трубку. Вона ще не виплуталася з ситуації, але почувається дуже добре», - додав він.

Чи виникло якесь погіршення, дефіцит інтелекту й пам’яті через пошкодження мозку, говорити поки що рано, вважає Россер,

Шпиталь королеви Єлизавети оприлюднив перші знімки Малали, коли її минулого тижня доправили медичним літаком з Пакистану. Тоді вона була вся  в синцях, бліда й виснажена.

Пакистанська дівчинка знає, в якому оточенні нині перебуває і, схоже, дещо пам’ятає про те, що з нею трапилося. Вона погодилася, аби медичний заклад, в якому вона лікується, оприлюднював більше інформації про стан її здоров’я.

«Малала дуже хоче, що люди знали подробиці. Вона також зацікавлена у тому, щоб я висловив їм подяку за підтримку. Схоже, вона знає про те, який величезний інтерес виявляють до неї у всьому світі»,  - сказав директор шпиталю королеви Єлизавети.

Чимало доброзичливців надіслали Малалі Юсафзай, що стала у всьому світі символом мужності, листи підтримки. Шпиталь королеви Єлизавети відкрив банківський рахунок для пожертвувань, повідомляє CNN.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ABCnews
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду