Поранену талібами пакистанську блогерку лікуватимуть у британському королівському шпиталі

00:00,
16 Жовтня 2012
661

Поранену талібами пакистанську блогерку лікуватимуть у британському королівському шпиталі

00:00,
16 Жовтня 2012
661
Поранену талібами пакистанську блогерку лікуватимуть  у британському королівському шпиталі
14-річну пакистанську блогерку Малалу Юсафзай  (Malala Yousafzai), що стала жертвою терористичного нападу бойовиків Талібану, доправлено у понеділок, 15 жовтня, до Великої Британії, повідомила BBC.

Вона й досі перебуває у тяжкому стані й проходитиме курс лікування у шпиталі королеви Єлизавети (Queen Elizabeth Hospital).

Нещодавно, інформує  британська медіа-корпорація, тут відкрито травматичний центр, що спеціалізується на  лікуванні вогнепальних ран та ушкоджень голови. Фахівці цього престижного медичного закладу мають 10-річний досвід опікування пораненими військовими.

Директор шпиталю д-р Девід Россер (David Rosser) заявив, що вважає Малалу Юсафзай  «жертвою війни». Отже, саме тамтешнім медикам належить її лікувати.

Малала прилетіла з Пакистану в аеропорт Бірмінгему  у супроводі лікарів на борту медичного літака, який надали Об’єднані Арабські Емірати.

Кулю, що вразила її череп, вилучили пакистанські хірурги військового шпиталю у місті Пешаварі. Після цього її перевели до спеціалізованого медичного закладу у Равалпінді.

Спочатку Пакистан наполягав на тому, щоб лікувати Малалу на батьківщині. Та, зрештою, консиліум лікарів рекомендував перевезти її за кордон, до медичного центру у Великій Британії, де вона зможе отримати належну допомогу.

Малала Юсафзай була поранена талібами минулого тижня по дорозі зі школи до дому. Так 14-річній дівчинці помстилися за її розповіді у блозі про брутальне панування талібів на північному заході Пакистану та активну публічну  позицію у відстоюванні прав дівчат на освіту у цій країні.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду