У Мексиці через погрози наркобаронів закрито новинний сайт

00:00,
6 Березня 2013
1278

У Мексиці через погрози наркобаронів закрито новинний сайт

00:00,
6 Березня 2013
1278
У Мексиці через погрози наркобаронів закрито новинний сайт
«Este sitio ha sido suspendido...Favor de regresar más tarde» («Цей сайт тимчасово закрито. Будь ласка, поверніться пізніше») – такий напис з’явився на заставці мексиканського сайту Оjinaganoticias.com.mx, який з цього тижня став недоступним.

Журналісти ресурсу не приховують, що тимчасово припинили роботу, оскільки побоюються за своє життя.

«Вчинено розправу над редактором цього порталу», – ця новина з’явилася на Оjinaganoticias.com.mx останньою. Матеріал ілюстрував знімок загиблого Хайме Гвадалупе Гонсалеса Домінгеса (Jaime Guadalupe González Domínguez).

Трагічну подію репортери охарактеризували як «замах на журналістику». Група кілерів перестріла Домінгеса у центрі міста, пролунали 18 пострілів з крупнокаліберних пістолетів, які називають «убивцями копів». Нападники відібрали у журналіста камеру зі знімками члена банди наркоторговців. Через десять хвилин після того, як його доправили до лікарні, Домінгес помер.

38-річний Хайме Гвадалупе Гонсалес Домінгес розпочав журналістську кар’єру у 2011 році, коли переїхав з Чикаго до мексиканського міста Охінага, штат Чіуауа. Тоді ж він заснував портал Оjinaganoticias.com.mx. З січня 2013 року почала виходиди друкована версія видання, у якій висвітлювалися місцеві події.

Штат Чіуауа – «золота зона» трансферу наркотиків до США і одне з найнебезпечніших у країні місць для журналістів. З 2000 року тут загинуло, принаймні 11 репортерів. Жоден злочин не було розкрито.

Загибель Гонсалеса, як відзначає мексиканська і міжнародна преса, – перше вбивство журналіста у Мексиці після приходу до влади у грудні минулого року президента Енріке Пенья Ньєто (Enrique Peña Nieto).

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Proceso.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду